Društvo

Memorijalni turnir „Igrajmo za 16“, sećanje na kolege RTS-a

Memorijalni turnir u malom fudbalu „Igrajmo za 16“, organizuje se u znak sećanja na 16 poginulih kolega, radnika RTS-a,  koji su žrtve bombardovanja Srbije 1999. godine. Turnir u Nišu igra se od 2013. godine.

U Medija i reform centru volonteri Nišvila izvukli su parove, odnosno grupe, za ovogodišnji turnir u Nišu, koji će se igrati od 11. do 25. marta.

Goran Đorđević ispred Sekretarijata za sport Grada Niša kaže da je ovaj turnir izuzetno značajan .

“Grad Niš aktivno učestvuje u organizaciji, obezbeđujemo halu Čair za finalne utakmice, kao i prevoz ekipe do Beogarda, za završni deo turnira. Formirali smo i ekipu Gradske uprave,” kaže Goran Đorđević.

Alen Kocić, iz pobedničke ekipe Market AMA na niškom turniru prošle godine, kaže da će se ove godine potruditi da pobede i u Beogradu, te tako u najboljem svetlu predstave Niš i niški sport. Alen kaže da je niški turnir jači od beogradskog, jer u Nišu igraju mnogi igrači koji inače igraju u klubovima koji su prvoligaši u futsalu.

Dejan Tasić, novinar RTS-a, najavljuje da se takmičenje igra u Šivari, a da se polufinalna i finalna utakmica igraju u Čairu, i da Nišlije, tradicionalno vole i podržavaju mali fudbal i ovaj turnir.

Pobednik turnira u Nišu pridružuje se pobednicima iz osam gradova, na turniru koji se u Beogradu igra u aprilu.

Da podsetimo,  bombardovanje zgrade RTS u Beogradu od strane NATO snaga je izvršeno 23. aprila 1999. godine u 2:06, tokom bombardovanja SR Jugoslavije i rata na Kosovu i Metohiji. Tada je život izgubilo 16 radnika ove medijske kuće, a još 16 je povređeno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com