DruštvoZdravlje

Međunarodni kongres spinalne hirurgije u Nišu

U Nišu je otvoren Međunarodni kongres spinalne hirurgije, na kome učestvuje veliki broj renomiranih svetskih neurohirurga.

Kongres se organizuje u saradnji Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Niš, a odvijaće se kao združena aktivnost Udruženja neurohirurga Rusije, Srbije, Asocijacije spinalnih hirurga Rusije i Komiteta Svetske organizacije za spinalnu hirurgiju neorohirurga, kao i Udruženja iz Hrvatske i Jugoistočne Evrope.

“Radi se o multidisciplinarnom kongresu koji se odnosi na najnovija saznanja, savremene trendove i buduće pravce razvoja, kao i protivrečnosti u primeni svih tih saznanja u svakodnevnoj praksi u lečenju naših pacijenata, a u kontekstu savremene bolesti oboljenja kičmenog stuba”, istakao je predsednik Udruženja neurohirurga Srbije dr Lukas Rasulić.

Na Kongresu će svi zainteresovani imati priliku da čuju sve moguće aspekte lečenja pacijenata sa svim vrstama oboljenja kičmenog stuba, od degenerativnih oboljenja, povreda, tumora…

Istovremeno će u Kliničkom centru Niš biti organizovani edukacioni kursevi i na tim kursevima biće demonstrirane najnovije tehnike lečenja pacijenata.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com