Društvo

Mališani iz “Pepeljuge” sređivali dvorište svog vrtića

Dvorište predškolske ustanove “Pepeljuga” postaje mala zelena oaza, a ono najvažnije je da su u celoj ovoj priči oko sređivanja dvorišta glavnu reč imali mališani koji su učestvovali u njegovom sređivanju. Pomagali su im članovi udruženja Radne akcije Delijski vis. Zvuči malo neobično, ali oni su se sada našli u drugom planu, mada je ideja potekla od njih, jer su želeli da najmlađim stanarima Delijskog visa daju glavnu reč.

“Ponosni smo da su ovoj eko-akciji učestvovali i najmlađi žitelji našeg naselja koji su sa svojim vaspitačima i našim volonterima drvećima davali imena i učili da sade drveće”, kažu članovi udruženja Radne akcije Delijski vis. “Ovi fizički mali, ali ustvari veliki ljudi učinili su da današnji dan naši volonteri pamte zauvek”.

U udruženju Radne akcije Delijski vis dodaju da ovu akciju smatraju izuzetno važnom jer su deca iz vrtića učila o značaju i očuvanju životne sredine.

Foto: R. A. D. V.

“Nadamo se da će bar deo naučenog ostati u njihovim sećanjima i da će u budućnosti oni biti pravi mali čuvari prirode”, dodaju volonteri sa Delijskog visa. “Ponosni smo što smo izmamili osmehe na ova mala lica, i što realizujemo ovakve projekte, pridružite nam se, učestvujte i vi i pomognite nam da ovakvih projekata bude mnogo tako što će te podeliti ovo dobro delo sa svima”, poruka koja stiže iz udruženja Radne akcije Delijski vis koje se zahvaljuje vaspitačima predškolske ustanove na saradnji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com