Kultura

Lutajuća srca u Vranju podigla publiku na noge

Dokumentarni film o legendarnoj niškoj grupi „Lutajuća srca – arhiv emocija“ prikazan je sinoć publici u Vranju na 14. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Dokument 2017“.

Publika u Vranju odlično je prihvatila niško ostvarenje a sjajna kritika stručne javnosti nije iznenadila nišku ekipu koju su činili Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Oliver Paunović, producent i direktor kompanije City Marketing Centar koja stoji iza ove niške priče.

Vranjski festival okupio je ekipe 18 filmova iz čak pet zemalja.

Foto: Niške Vesti; Oliver Paunović, Miroljub Jovanović i Spomenka Đokić

“U velikoj konkurenciji ostvarili smo zapaženo učešće i ja sam prezadovoljan. To govori da smo uradili pravu stvar i da će ovaj film ostati kao uspomena za sve buduće generacije. Niška produkcija se polako probija kako na naše tako i na inostrano tržište i mi činimo sve da svake godine idemo korak napred”, rekao je Paunović.

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Vranju postoji već 11 godina. Nastao je sa idejom da se prikažu aktuelni, zanimljivi i kvalitetni dokumentarni filmovi. Od 2006. godine održano je 13 festivala, prikazano oko 180 filmova iz više od 30 zemalja. Osnivač i organizator festivala „Dokument“ je Slađan Stojanović koji uz pomoć Grada Vranja i Dopisništva RTS-a okupi stvaraoce iz čitavog regiona.

Foto: Niške Vesti; Spomenka, Mika i osnivač festivala u Vranju Slađan Stojanović

Film o Lutajućim srcima prošlogodišnje je ostvarenje niške kompanije City Marketing Centar, a govori o niškoj grupi koja je bila jedna od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije. On predstavlja podsećanje na vreme kada su Spomenka Đokić, Miroljub Jovanović i Milan Marković bili u samom vrhu , tada jugoslovenske, pop scene. O tim vremenima u filmu govore oni, ali i mnoge estradne zvezde.

Foto: Niške Vesti

Dokumentarni film “Lutajuća srca – arhiv emocija” učestvovao je upravo sinoć i na prestižnom, petom po redu „Srpskom filmskom festivalu“ u Čikagu, gde je pobrao sve simpatije.

U produkciji City Marketing Centra do sada su snimljene priče pod nazivom „Moj city-Moj Niš“, „Stari Niš“, „Lutajuća srca“ i kao najsvežija „Hipi dolina“, koji su od 2014. do danas prikazane na sva četiri tradicionalna Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu.

Foto: Niške Vesti

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com