Društvo

Lončar: Odgovaraće oni zbog kojih kasne radovi na novom Kliničkom centru

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da radovi na novoj zgradi Kliničkog centra Niš kasne. Završetak radova bio je planiran do 27. marta što se nije realizovalo pa, kako tvrdi Lončar, pacijenti čekaju zbog „javašluka pojedinaca i kombinacija koje oni prave“.

„Ovako više neće moći u Srbiji, da pacijenti čekaju zbog nečijeg javašluka. Izvođači radova zbog toga, po ugovoru, moraju plaćati penale“, rekao je Lončar.

On je naglasio da ga zbog „Niša ga boli glava“, jer, iako imaju obezbeđen novac, svi rokovi za završetak su probijeni i poručio je izvodačima radova, podizvojačima, nadzoru, da se kanu „kombinacija“, jer će svi umešani odgovarati.

„Odgovaraće sigurno svi oni koji su umešani što se kasni i što kradu novac od građana Srbije“, naglasio je ministar zdravlja.

Za sutra je zakazan sastanaka kome će prisustvovati ljudi iz Evropske banke, izvođači radova na novoj zgradi KC NIš, podizvođači radova, nadzor.

„Mi njima više ne verujemo. Svaki termin koji su nam dali slagali su nas. Gledali su me u oči i lagali su. Pričali su biće za mesec, dva“, ističe.

Lončar kaže da će tražiti pomoć od Evropske banke i svih institucija da se ovo završi.

Direktkor KC Niš nije bio dostupan, pa novinari Niškh Vesti isu uspeli da dobiju komentar na pitanje zašto radovi kasne.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button