Zdravlje

Jedna od najboljih neurohiruga u zemlji posetila novi Klinički centar

Samo mesec dana nakon otvaranja nove zgrade Kliničkog centra Niš, jedan od najboljih neurohiruga u zemlji i regionu, načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije, prof. dr Danica Grujičić, obišla je sve Klinike i Centre u prostoru nove zgrade, koji je ocenila kao „vrhunski i svetski i kao nešto, na čemu bi mnoge bolnice na Zapadu mogle da zavide Nišu i jugu Srbije“.

Osim toga, kao predsednica Komisije za uvođenje novih zdravstvenih tehnologija pri Ministarstvu zdravlja, gošća niškog Kliničkog centra obećala je pomoć u tom smislu, ali kada je reč o nabavci još nove opreme, te će Klinika za neurohirugiju, zahvaljujući dobroj saradnji Uprave ove zdravstvene ustanove i resornog Ministarstva, već za koji dan dobiti još jedan, novi, dugoočekivani Kjuza aparat, neophodan za izvođenje neurohiruških zahvata.

Prof.dr Grujičić potrudila se da osim dela zgrade u kojoj se nalazi najsavremeniji dijagnostički aparati, Urgentni centar i Operacioni blok sa intenzivnim negama, obiđe i deo nove zgrade u kojoj je smešten stacionar, nakon čega, uvaženo ime u svetu medicine, pre svega neurohirurgije, nije krila svoje impresije.

“Ja sam toliko srećna i oduševljena da danas ništa ne može da mi skine osmeh s lica, jer su jug Srbije, pacijenti ali i moje kolege zaslužili da imaju jednu medicinsku ustanovu, od koje se zaista ni Njujork, ni Pariz ni Moskva, ni bilo koji grad u svetu ne bi postideli i ne pričam samo o prostoru već i o opremi koja je najsavremenija, a s obzirom na to da sam videla sve, posebno me oduševilo to što u Intenzivnim negama pored svakog kreveta imaju respirator, monitore, infuzione pumpe i svu prateću opremu, sve ono o čemu mi u KCS možemo samo da sanjamo”, istakla je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju KCS-a.

Prof.dr Grujičić ocenila je da je, pored već postojećih kvalitetnih lekara i osoblja koji rade, svakako potrebno obnoviti kadar i uposliti mlade lekare koji će učiti pored starijih kolega, te je obećala i da će takav predlog dati nadležnima u Ministarstvu zdravlja.

“Ja sam prezadovoljna uslovima koje sada imaju pacijenti i mi smo u Beogradu znali uvek da Niš ima kadrovski kapacitet i da može da rešava probleme, ali sam sada gotovo sigurna da će oni nadalje moći gda reše gotovo sve, naravno postoji uvek onaj mali postotak u koji spadaju najkomplikovanije procedure posebno kada su mali pacijenti u pitanju, koji moraju da budu zbrinuti u prestonici, ali je ovo sada i više nego uslovno za sve”, tvrdi prof.dr Grujičić.

Osim ovoga, sa nadležnima iz Uprave dogovrene su i neke nove procedure koje će se raditi u KC Niš, ali i određene organizacione promene prilikom zbrinjavanja dece koja spadaju u neurohirurške pacijente.

I doc.dr Vesna Nikolov, direktorka Klinike za neurohirugiju izrazila je oduševljenje novim prostorom u koji je Klinika preseljena.

“Sve veći broj operacija ćemo raditi jer imamo fantastičnu opremu i dovoljno prostora da rešavamo sve probleme, tako da ćemo samo nastaviti da razvijamo i unapređujemo naše znanje, a znam da ćemo imati pomoć svih nadležnih”, izjavila je ona.

I čelnici Uprave niškog Kliničkog centra nisu krili zadovoljstvo zbog ove važne posete, koja je, kako navode, svakako bila dobra u smislu svih izmena koje bi trebalo da slede, a koje je predložila prof.dr Danica Grujičić.

“Svima je drago što smo imali prilike da je ugostimo i odlično je što smo dobili određene sugestije, kada je reč o neurohiruškim operacijama kod dece, koje smo svakako prihvatili i na kojima ćemo raditi, a svakako mogu da kažem da smo se svi potpuno uklopili i adaptirali novom prostoru, kapaciteti su gotovo puni i radimo sve procedure koje su planirane, te smo i ponosni na sve ono što smo dbili i mi, ali i jugoistok i jug naše zemlje, rekao je prof.dr Radmilo Janković”, direktor Klinike za anesteziju i pomoćnik generalnog direktora KC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com