Ekonomija

Klinički centar Niš i zvanično vlasnik nove zgrade

Na osnovu Zakona o javnoj svojini, na predlog Republičke direkcije za imovinu, Vlada Srbije je 21. juna donela odluku  da se novi Klinički centar Niš odredi za nosioca prava i korišćenja na nepokretnostima u svojini Republike Srbije.

To, između ostalog, znači da je obaveza korisnika Kliničkog centra Niš da preuzme sve obaveze održavanja objekta, što podrazumeva i plaćanje svih troškova naknade (struja, voda i ostale komunalije).

Da podsetimo, Klinički centar Niš je privremenu upotrebnu dozvolu imao od decembra prošle godine, a zvanično je potvrđena u martu ove godine. Svečano je otvoren 17. decembra 2017. godine, a prvi pacijenti  primljeni su nedelju dana po otvaranju.

U obnovu i izgradnju Kliničkog centra, zajedno sa pratećom opremom uloženo je 50 miliona evra, a KC Niš se prostire na površini od 45.000 m2.

izgradnja Kliničkog centra je počela 1970. godine, međutim ti radovi obustavljeni su krajem sedamdesetih, da bi se sa gradnjom novog KC Niš nastavilo 2013.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com