Merošina

Linijski prevoz za merošinske đake

Merošinske osnovce, od 1. septembra, do škole će prevoziti „Nišekspres“, dogovoreno je na sastanku predstavnika ovog preduzeća, lokalne samouprave i direktora škole.

Organizovanje linijskog prevoza je bilo neophodno kako bi se deci omogućio nesmetan i bezbedan dolazak u školu.

Matična osnovna škola „Jastrebački partizani“ ima 17 školskih objekata, među kojima je pet osmogodišnjih. Đake iz manjih sela treba dovesti do najbliže škole, čemu će služiti linijski prevoz. Drugačije nismo mogli da se uklopimo u redovan režim autobuskog prevoza“, kaže Sanja Stajić predsednica privremenog organa Opštine Merošina.

Svi objekti u kojima će se odvijati nastava, prema preporuci kriznog štaba, snabdeveni su potrebnim dezinfekcionim sredstvima i toplomerima, kojima će deci svakodnevno pri ulsaku u školu biti merena temperatura. Napravljen je i plan sedenja u učionicama, kojim će biti obezbeđena propisana fizička distanca, navodi Stajić.

Nastava u merošinskim školama, odvijaće se u dve smene – od 7:30 do 11:00 i od 11:30 do 15:00 sati, uz skraćenje školskog časa na 30 minuta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com