Obrazovanje

Stižu stipendije talentovanim učenicima i studentima, odjednom za svih šest meseci kašnjenja

Talentovanim učenicima i studentima podeljeni su danas Ugovori o stipendiranju. Ugovore je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i tom prilikom poručila da će im novac već sutra biti na računima.

Prošle godine je za stipendije za srednjoškolce i studente izdvojeno 19 miliona dinara, a ove godine 4 miliona više.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Vaše je da učite i pokazujete znanje, a naše da obezbedimo novac za te nemene. Verujem da ćete i narednih godina biti još uspešniji na svim takmičenjima, da će pre svega mladost i znanje da se pokažu i da se ime našega grada čuje na svim takmičenjima, kako republičkim, tako i međunarodnim.”, kazala je gradonačelnica i dodala:

“Polovina je godine, ali stipendije će stići već tokom sutrašnjeg dana, za prvih šest meseci ove godine, po 6.800 dinara mesečno. Verujem da niste tu zbog para, već pre svega zbog svog znanja i onih uspeha koje postižete i kojima radujete sve nas koji živimo u Nišu i vodimo ovaj grad. Nama je jako bitno da što više promovišete naš grad, gde god da odete, i zahvaljujući svim vašim uspesima Grad će i ove godine da vas nagradi.”

Na javni poziv Komisije za podsticaj razvoja talentovanih đaka i studenata javilo se 102 učenika, od čega 37 učenika srednjih škola i 99 studenata.

“Stipendije se dodeljuju istaknutim učenicima i studentima u cilju nagrađivanja postignutih rezultata u prethodnom periodu, ali i radi stimulisanja daljeg obrazovanja, istraživanja i profesionalnog usavršavanja”, kazao je načelnik Školske uprave Predrag Nešović.

Teodora Obradović, učenica Gimnazije “Bora Stanković”

Ugovor je uručen danas i Teodori Obradović, učeniku prve godine Gimnazije Bora Stanković.

“Stipendija će svakako da nas podstakne da više radimo, da proširimo naše znanje. Veoma mi znači zato što vidim da i ostali vide naš trud i rad”, rekla je Teodora medijima.

Stipendije će najbolji đaci i studenti primati ukupno 12 meseci.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com