Sport

Konstantin već drugoligaš?

Dvanaestim porazom u sezoni u derbiju začelja od kraljevačke Sloge u svom Čairu 63:55, košarkaši niškog Konstantina pretrpeli su i 12. poraz u sezoni iz isto toliko mečeva, pa su kao jedini tim bez trijumfa u tekućoj sezoni prikucani za dno prvoligaške tabele.

Iako su niški košarkaši tek na polovini sezone u Košarkaškoj ligi Srbije sudeći po rezultatima, igri i kvalitetu igračkog kadra potreban je scenario Alfreda Hičkoka kako bi Nišlije izbegle eliminaciju i selidbu u niži rang takmičenja.

U prvoj utakmici u 2017. godini niški igrači su protiv Kraljevčana bile bolji takmac u prvom poluvremenu i nakon 20 minuta meča, koji nije umirao u lepoti, imale prednost od 29:24.

Imali su košarkaši Konstantina nekoliko odličnih prilika da prednost na poluvremenu bude i dvocifrena, ali zbog brzopletosti i ishitrenih reakcija nisu uspeli u tome.

U nastavku je kvalitet igre domaćih košarkaša drastično pao, gostujući igrači su već posle treće četvrtine preokrenuli rezultat, a u uzbudljivoj poslednoj deonici trojkama prelomili meč u svoju korist, za konačnih 63:55.

Najefikasniji pojedinac u redovima Konstantina bio je Jovan Antić sa 14 poena, dok je jedini preostali dvocifreni bio američki plejmejker Kajl Rendal sa 12.

Kod gostiju 19 poena ubacio je Đorđe Simeunović.

U narednom kolu niški tim gostovaće pretposlednjem Smederevu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com