Kultura

Koncert Dečje filharmonije: “Prolećni muzički karavan” stiže u Niš!

U subotu, 12. maja u Domu vojske u Nišu biće održan koncert Dečje filharmonije kojim će nastaviti svoju mini turneju po gradovima Srbije pod nazivom “Prolećni muzički karavan”. Početak je zakazan za 20 časova, a ulaz će biti besplatan.

Nakon Sombora i Pirota vredni mladi virtuozi Dečje filharmonije stižu i u Niš.

Кoncert će biti realizovan zahvaljujući podršci Grada Niša u saradnji sa Domom vojske i Muzičkom školom “Vojislav Vučković”, te uz finansijsku pomoć AIK banke AD Beograd koja je prepoznala neophodnost podrške projektima kulture.

Dirigent je čuveni profesor Ljubiša Jovanović sa kojim mladi muzičari Dečje filharmonije već dve godine pune Sava centar na tradicionalnom novogodišnjem koncertu i koji je Dečju filharmonju 2017. vodio u Sarajevu na maestralnim koncertima koji su obeležili muzičku jesen u tom gradu, što je doprinelo daljoj izgradnji regionalnog karaktera orkestra Dečje filharmonije.

Publika u Nišu će sada biti u prilici da uživa u ovom bogatom i raznovrsnom programu.

Ova svojevrsna muzička poslastica će biti kombinacija dela raznih poznatih kompozitora kao i popularne filmske muzike po kojoj je Dečija filharmonija takođe poznata među svojom vernom publikom.

Svoje solističke tačke će na ovoj prolećnoj turneju imati: Anja Radjenović, violončelo, Tijana Nikolić i Jana Jakovljević, violine, Aljoša Jovanović i Nebojša Brkić, Miloš Šakić i Vuk Mijatić, tromboni, Tara Laban, violina, Nikola Nejčev, viola, mladi Nišlija Teodor Blagojević  i Nikola Radić i Jana Jakovljević, violina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com