Društvo

Komunalne takse po meri niških ugostitelja

Cene zakupa letnjih i zimskih bašti u Nišu će biti izjednačene i iznosiće 52 dinara po metru kvadratnom, odlučilo je Gradsko veće u Nišu.

To znači da lokalna komunalna taksa za zimske bašte više neće biti duplo skuplja od takse za letnju baštu, što su vlasnici ugostiteljskih objekata i zahtevali od gradske vlasti.

baste

Niški ugostitelji pozdravljaju odluku Gradskog veća da se smanji cena zakupa zimskih bašti koja je iznosila 104 dinara po 1m2 po danu i sada iznosi koliko i zakup letnje bašte –  52 dinara po 1m2 po danu.

Iz Udruženja ugostitelja dodaju da prihod od lokalnih komunalnih taksi za grad nisu mali, jer jedan ugostiteljski objekat bi zauzeće površine od 20m2 na mesečnom nivou trebalo da plati 31.200 dinara. Samo GO Medijana od kafića u Parku Sveti Sava na ovaj način dobija oko četiri miliona dinara.

Izmenama odluke o lokalnim taksama usvojene su i cene za taksene obveznike koji ne podnesu prijavu u propisanim rokovima.

„Fizičko lice ili odgovorno lice u pravnom licu kazniće se novčanom kaznom u iznosu od 15 hiljada dinara, preduzetnik u iznosu od 50 hiljada dinara i pravno lice od 150 hiljada dinara“, navedeno je u izmenjenoj odluci o lokalnim komunlanim taksama.

Ova odluka će se pred odbornicima naći na sledećoj sednici Skupštine grada Niša, a koja po zakonu mora da se održi najkasnije do 20. decembra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com