Društvo

Deseti, jubilarni, međunarodni Gastro-turistički festival u Nišu. Prisutne će zabavljati Renato Henc

“MEĐUNARODNI GASTRO-TURISTIČKI FESTIVAL”, deseti po redu, ove godine biće održan 26. i 27. maja 2023. godine u Nišu, na platou ispred Oficirskog doma. Organizator je Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika “Zoran Mirašević” Niš, a pokrovitelji festivala su Ministarstvo turizma i omladine i grad Niš.

Festival ima takmičarski karakter i okuplja više stotina učesnika, kako učenika visokih i srednjih škola, udruženja, pojedince, amatere ali i značajna imena Svetske kulinarske federacije.

Prisustvo na takmičenju je potvrdilo 15 i više učesnika zemalja Evrope i sveta.

Prema najavama organizatora na festivalu će osim takmičarskog dela u pripremanju roštilja, riblje čorbe, paprikaša, vojničkog pasulja, biti održane i promocije vina, rakija, sokova, knjiga. Sve ovo će moći i da se degustira, ističu i dodaju da će zabavni program festivala oba dana početi u 18 časova.

Prvo veče publiku će zabavljati ansaml Groš, dok će drugo veče nastupiti Renato Henc.

Ugostitelji su pozvali Nišlije da im se pridruže i uživaju u ovoj gastro-turističkoj manifestaciji, jer je Niš upravo poznat po dobrom jelu i meraku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com