Društvo

Riblja čorba, roštilj i ostali delikatesi najboljih kuvara na Durlanskoj pijaci

U nameri da očuvaju tradiciju pripremanja starih jela, kao i kontinuitet prezentovanja gastronomskog bogatstva srpske kuhinje, Udruženje ugostiteljskih i turističkih poslenika Niša, dvanaestu godinu zaredom, organizovalo je manifestaciju “Zalogaj juga 2020”. Ovog puta manifestacija je posvećena legendarnom ugostitelju Niša Zoranu Miraševiću. Pokrovitelj manifestacije je Gradska Opština Pantelej.

U tradicionalnom nadmetanju ‘’ Zalogaji Juga’’ učestvovalo je  60 takmičara,a najbolji među, njima i ovoga puta nagrađeni su medaljama  i peharima.

“Ovde dajemo amaterima, ribarima, ali i iskusnim kuvarima, da pokažu svoju veštinu, spretnost i da dobiju nagradu za svoj rad”, kazala je ispred Udruženja ugostitelja Ančica Dimitrijević.

Foto: S.P.

Štandove izlagača i takmičara obišli su predsednica Gradske opštine Pantelej, Nataša Stanković, predsednik Skupštine Saša Novićević, sa predsednicom Udruženja ugostitelja Ančicom Dimitrijević, koja je idejni tvorac ove Manifestacije, u čast Zoranu Miraševiću, nekadašnjem predsedniku ovog udruženja.

Imamo odličnu saradnju sa svim civilnim udruženjima, a posebno sa udruženjem ugostitelja, pa smo rešili da ove godine i građanima približimo ovu manifestaciju i omogućimo im da probaju razne đakonije i provedu kvalitetno vreme sa našim ugostiteljima”, istakla je predsednica opštine Nataša Stanković

Foto: S.P.

Svoja stečena znanja u školi pokazali su i učenici Ugostiteljsko – turističke škole. Martin Jovanović je spremao riblju čorbu sa nekoliko različitih vrsta ribe.

”U jednoj su šaran, pastrmka i američki som a u drugoj tostolobik, pastrmka i američki som.”

Martin kaže da su im, kao budućim kuvarima,  ovakve manifestacije dragocene, jer pored toga što mogu da pokažu šta su naučili u školi, mogu direktno od profesora na terenu da nauče i mnoge nove stvari.

Foto: S.P.

Ovo druženje je kaže Ančica Dimitrijević ove godine po prvi put učestvovalo na “Black fish festu” u Rumuniji odakle su se vratili sa medaljama, peharima i novim iskustvima i poznanstvima.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com