Društvo

Kazandžijsko čeka dodatno “šminkanje” (FOTO)

Popularno niško Kazandžijsko sokače konačno je poprimilo stari ali i novi sjaj. Umivena Kopitareva ulice narednih nedelja pretrpeće “dodatno šminkanje”, kažu u Zoni unapređenog poslovanja “Niška varoš.”

Nišlije su većinom zadovoljne kako danas izgleda niška Kopitareva ulica, kažu šira je i prostranija mada je ona zadržala istu dužinu i širinu.

Urediće se prilazi lokalima i regulisati nastala razlika usled nivelacije ove šetačke zone, kaže Milan Ranđelović, načelnik Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Foto: Niške Vesti

“Na ulazu u samo Kazandžijsko biće postavljeni stubići, koji će sprečavati da kroz ulicu prolaze automobili. Biće popravljena “razlika” koja je nastala kada je ulica nivelisana. Negde nema razlike, negde je vrlo mala a na nekim mestima ona jeste duboka i do 30 cm, to će biti ispravljeno. U planu je i popravka nekoliko urušenih fasada u ovoj niškoj ulici. Sredstva za ove radove biće obezbeđena Programom poslovanja Zone unapređenog poslovanja “Niška varoš” koja će biti pred odbornicima na narednoj sednici Skupštine Grada”, kaže Ranđelović za Niške Vesti.

Privrednici koji posluju u ovoj niškoj ulici, prema Ranđelovićevim rečima plaćaju skuplje takse za 20%, upravo od tih sredstava biće obezbeđeno oko pet miliona dinara koji će pokriti detalje uređenja koje sledi.

Da se Nišlije odlično osećaju u svom omiljenom sokačetu pokazala je i prva masovna manifestacija baš na ovom mestu, Ulica otvorenog srca o kojoj su Niške Vesti već pisale.

Poslednjih dana u Kazandžijskom sokačetu postavljena je nova led rasveta, u rad će ovih dana biti pušten i video nadzor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com