Društvo

(VIDEO) Ulica Đuke Dinić kao Kazandžijsko sokače

Deo Ulice Đuke Dinić koji se nalazi pored parka ispred Beogradske dobio je kaldrmu, tako da će, kada radovi budu kompletno završeni, podsećati na Kopitarevu ulicu, odnosno popularno Kazandžijsko sokače. To je prošle godine i najavio v.d. direktora Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša.

“Želimo da stvorimo jedan kutak u gradu koji će nas podsećati na prethodna vremena. Ta ulica biće, nadam se, u budućnosti sa puno lokala i restorana. Nadam se da ćemo dobiti jednu ulicu poput Kazandžijskog sokačeta”, rekao je Grmuša.

Deo ulice Đuke Dinić od Jadranske ulice pa skoro do samog ulaza u pijacu biće deo jedinstvenog parka ispred Beogradske kapije i zgrade niškog Univerziteta, površine jednog hektara.

Radovi u ulici Đuke Dinić; Foto: B. Lj.

U Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada navedeno je da su za uređenje platoa i Ulice Đuke Dinić od Ministarstva kulture dobijena sredstva u iznosi od 46,8 miliona dinara.

Plato ispred Beogradske tvrđave, kada radovi budu završeni, služiće za organizovanje različitih kulturno-zabavnih manifestacija. Popločavanje Ulice Đuke Dinića povereno je firmi „Vodogradnja“ iz Pukovca.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Па тај “кутак” је имао 25 локала, које је стручно пројектовао и градио “Ниш-пројект”. Нажалост незнање и бахатост их поруши, а сада заговарамо нове.

  2. Kaldrma. A sta cemo sa mostom koji je kič svetleći i odudara od vremena. Da ga srušimo

    1. ne ,nego tvrdjavu osavremeniti i prilagoditi mostu….pa i za Ajfelovu kulu su pricali isto sto i ti za most,da odskace od arhitekture Pariza….kontrash!!!!

  3. Srecom postoje dokazi i hiljade svedoka, kao i više tv emisija, gde sam kao predstavnik opšteg udruženja zanatlija prezentovao idejni projekat ulice starih zanata, koji smatram svojinom udruzenja zanatlija. Oni koji vode trenutno grad i odlučuju šta ce i gde biti, su bezočno prisvojili ideju i mnoge elemente projekta. Ujedno zahvalili se udruženju zanatlija, tako što su ga izbacili iz njihovog zanatskog doma, pored toga što smo i dalje u sudskom sporu sa gradom, koji još uvek nije dostavio dokaz sudu na koji način je postao vlasnik zanatskog doma. Pomno pratimo šta se dogadja sa zanatskim domom i kome su ga namenili. U pokušajima vansudskog dogovora sa predstavnicima grada, bio je samo jedan uslov, da odustanemo od sudjenja i odreknemo od doma pisanom izjavom.
    Vrlo slično sa problematikom Kosova.
    Zašto tražite od nas da priznamo lažnu državu Kosovo, ako mislite da je vaše ?
    Kao predsednik upravnog odbora udruženja zanatlija, spreman sam za svaku javnu raspravu ili tv duel sa predstavnicima grada i onima koji bi tvrdili da nije tako, kao što sam ovde napisao.

  4. Kao prvo Kazancisko sokace je skroz upropasceno sa rekonstrukcijom , prvo ulica je bila od kaldrme(kaldrma je oblo kamenje sa kojim je bilopuno ulica u Nisu), tamo je ulica uradjena sa granitnim kockama kako se i sada postavlja kod Beogradske kapije. Granitna kocka i oblo kamenje odredjene velicine-kalda su dve ogromno razlicite stvari.

  5. Potpuna podrska za vlasnike-zanatlije Zantskog doma koji trebaju da vode i koriste njegovo graditelni i pravi vlasnici, samo napred drugari ovu otimacinu ne smete dozvoliti, nekome se bas dopada taj dom???,

  6. Prvo da se nekako reši problem dzeparoša, lopova I ostalog ološa koji se tu sakuplja. Ljude je strah da prodju tu.

  7. Slažem se, seo sam samo jednom ili dva puta tamo u životu i to sam bio vrlo obazriv jer se nisam osećao bezbedno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com