Politika

Jovanović: LOŠI kadrovi upropastili GRAD

“Da Grad Niš postane Grad beznađa najviše su doprineli kadrovi koje je postavljala politička struktura aktuelne lokalne vlasti. Najbolji primer za to je bivša direktorka Doma učenika srednjih škola u Nišu, a sadašnja poreska inspektorka, koja je uhapšena zbog primanja mita”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije “Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.
On napominje da je bivša direktorka Doma učenika srednjih škola u Nišu, tada sela u direktorsku fotelju na predlog bivšeg zamenika gradonačelnika, Ljubivoja Slavkovića, iako je opozicija imala drugo kadrovsko rešenje iz kolektiva.
“Slavković je u ovom mandatu dobio kancelariju od 100 kvadratnih metara u TC “Kalča” sa platom do 80.000 dinara da ipak tu dočeka penziju, a pruga će početi da se izmešta iz Grada 2022.godine, kako pišu mediji”, ističe Jovanović i dodaje:
“Termin izmeštanja pruge se poklapa sa izgradnjom muzičke dvorane u Nišu, čusmo od ministra kulture da će se to desiti za 4 – 5 godina”, kaže on.
Jovanović navodi još jedan primer pogrešnog kadroviranja bivše lokalne vlasti, a to je direktorka Inkubator centra u Nišu koja je postavljena na predlog bivšeg gradonačelnika.
“Ona je postavljena na njegov predlog kao nešto najbolje što vladajuća stranka ima. Kasnije je utvrđeno da ima falsifikovanu diplomu, a plod njenog rada je zatvaranje Inkubator centra iako je do tada uspešno radio”, kaže Jovanović i navodi još jedan drastičan primer loših kadrova koji su upropastili Grad.
“To je smenjeni predsednik opštine Medijana, navodni uspešni privrednik, koji sada radi u niškom Vodovodu. Za njega je opozicija argumentovano govorila još pre godinu dana da je loše rešenje, a uprkos tome finansijski je stimulisan od strane aktuelne lokalne vlasti sa dodatnih 20 miliona dinara. On je na kraju smenjen od strane svojih saboraca zbog neracionalnog trošenja tog novca. Ima puno takvih zbog kojih Niš propada, ali o njima ćemo u narednim danima”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com