Društvo

Izmeštanje pruge iz Niša do 2020. godine (VIDEO)

Početak radova na izmeštanju železnice iz centra Niša i izgradnji zaobilazenice počeće pred kraj 2018. Ili početkom 2019.godine, tvrdi Ljubivoje Slavković, koordinator Kancelarije za projektovanje Grada Niša.

Slavković objašnjava da su dinamika i plan rada dogovoreni sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i da to praktično znači da ćemo najkasnije do 2022. godine imati gotovu obilaznicu oko Niša.

Slavković kaže da postoji realna situacija da se ovaj veliki posao i završi i dodaje da je Ministarstvo prepoznalo značaj ovog projekta, što znači da je budzet već opredeljen i za ekproprijaciju zemljišta, a preparcelacija počinje za nekoliko dana. Plan je da  se za godinu i po dana imovina pripremi za dobijanje građevinske dozvole.

„Projektom je predviđeno da se radi dve godine, a predračunska vrednost je negde oko 90 miliona evra. Ono što želim da istaknem i što daje ozbiljnu vrednost projektu je to, što je Vlada Republike Srbije donela odluku o proglašenju javnog interesa, što je važno za sam proces eksproprijacije zemljišta. Vlada je takođe usvojila budžet za eksproprijaciju u vrednosti 14 miliona evra, za oko 60 objekata 1700 parcela“, dodaje Slavković.

Saradnja sa Ministarstvom i Železnicama Srbije je dobra, dodaje Slavković, i kaže da koordinaciono telo koje je imenovala ministarska Zorana Mihajlović funkcioniše odlično.

Podsetimo, ministarka Mihajlović je krajem prošle godine izjavila da bi do kraja 2017. trebalo da bude završena eksproprijacija a da bi u naredne četiri godine pruga i zvanično trebalo da bude izmeštena, čime Palilulska rampa više neće biti „crna tačka“ na mapi Niša.

Jedan od čestih primera kada ni signalizacija ne radi, pa se nesreće izbegavaju pukom slučajnošću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com