Društvo

Izgradnja kontrolnog tornja na niškom aerodromu počinje novembra

Ministar gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas u Nišu da bi izgradnja savremenog kontrolnog tornja na niškom aerodromu mogla da krene tokom novembra ove godine.

“Intenzivno radimo na tom projektu i uskoro će biti raspisana javna nabavka”, kazao je Momirović prilikom obilaska gradilišta nove terminalne zgrade aerodroma “Konstantin Veliki”.

 

On je rekao da radovi na gradnji terminalne zgrade teku po planu i da će taj objekat, u koji će naša država uložiti 11 miliona evra, biti završen za dve godine. Momirović je rekao da će nakon završetka nove terminalne zgrade aerodrom u Nišu moći da opsluži milion i po putnika i podsetio da je dosadašnji rekord niškog aerodroma 420.000 putnika u 2019. godini.

Direktor preduzeća “Aerodromi Srbije” Mihajlo Zdravković kazao je da će nakon izgradnje nove terminalne zgrade uslediti rekonstrukcija postojeće aerodromske zgrade. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je prilikom obilaska gradilišta da se nada da će, uz dogovor sa preduzećem “Aerodromi Srbije”, ministarsvom i državom, da će aerodrom dobiti nove letove i to ka onim destinacijama na koje gradjani svakodnevno ukazuju.

Nova terminalna zgrada koja se gradi na niškom aerodromu imaće nešto više od 7.000 kvadrata, a postojeća terminalna zgrada će nakon rekonstrukcije imati 2.100 kvadrata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Slabo. Očekivao sam 10 miliona putnika a ono samo duplo više a prostor 3,5 puta veći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com