Kultura

Humanitarna predstava „Dar“

U sklopu projekta koji za cilj ima podizanje svesti o osobama sa određenim invaliditetom, biće održana predstava „Dar“, 2. decembra u Lutkarskom pozorištu sa početkom u 19 sati.

Predstava „Dar“ treba da na najbolji način upozna javnost sa autizmom, problemima i svakodnevnim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u ovom stanju. „Dar“ je više puta nagrađivana predstava, autorke Milene Đorđević i reditelja Miloša Đorđevića.

Pored predstave School & School Niš, JCI i Udruženje Porodična Filharmonija, organizuju niz drugih aktivnosti u subotu povodom 3. decembra Svetskog dana osoba sa invaliditetom.

Nakon predstave biće održana javna debata na temu „Različitost kao Božiji dar“ u kojoj će uloge debatera imati glumci iz predstave, Predrag Lazarević roditelj deteta sa autizmom iz Niša, Nataša Vasić nastavnik i Sandra Skendžić defektolog. Debatu će voditi Miloš Milošević direktor škole School&School.

Osim podizanja svesti o karakteristikama ove bolesti projekat će imati humanitarnu notu, jer će se kroz prikupljanje dobrovoljnih priloga i kupovinu karate ulagati u pomoć osoba sa invaliditetom. Minimalna cena karte je 500 dinara, a mogu se nabaviti u Human poliklinici pored Lutkarskog pozorišta, pivnici Berta i Retro baru.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close