Kultura

Humanitarna predstava “Dar”

U sklopu projekta koji za cilj ima podizanje svesti o osobama sa određenim invaliditetom, biće održana predstava “Dar”, 2. decembra u Lutkarskom pozorištu sa početkom u 19 sati.

Predstava “Dar” treba da na najbolji način upozna javnost sa autizmom, problemima i svakodnevnim izazovima sa kojima se suočavaju oni koji se nalaze u ovom stanju. “Dar” je više puta nagrađivana predstava, autorke Milene Đorđević i reditelja Miloša Đorđevića.

Pored predstave School & School Niš, JCI i Udruženje Porodična Filharmonija, organizuju niz drugih aktivnosti u subotu povodom 3. decembra Svetskog dana osoba sa invaliditetom.

Nakon predstave biće održana javna debata na temu “Različitost kao Božiji dar” u kojoj će uloge debatera imati glumci iz predstave, Predrag Lazarević roditelj deteta sa autizmom iz Niša, Nataša Vasić nastavnik i Sandra Skendžić defektolog. Debatu će voditi Miloš Milošević direktor škole School&School.

Osim podizanja svesti o karakteristikama ove bolesti projekat će imati humanitarnu notu, jer će se kroz prikupljanje dobrovoljnih priloga i kupovinu karate ulagati u pomoć osoba sa invaliditetom. Minimalna cena karte je 500 dinara, a mogu se nabaviti u Human poliklinici pored Lutkarskog pozorišta, pivnici Berta i Retro baru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com