Kultura

Nagrada za najbolje glumačko dostignuće pripala ansamblu predstave „Vuk i sedam jarića“

Na svečanosti održanoj danas u Pozorišitu lutaka povodom Dana pozorišta i 65 godina profesionalnog stvaralaštva, uručene su tradicionalne godišnje nagrade za umetničko dostignuće članovima glumačkog ansambla i godišnje nagrade za doprinos zaposlenima iz sektora tehnike i opšteg sektora. Danas su u penziju ispraćene Snežana Popović i Lelica Filipović koje su ceo svoj radni vek provele u ovoj ustanovi kulture.

Zbog pristupa poslu rezultata u radu nagrađeni su Predrag Jovanović, tehničar za izradu dekora i Marija Bojović, tehnički sekretar.

Komisija za dodelu nagrada za umetničko dostignuće koja je zasedala u sastavu: Jasminka Hodžić, glumica, MiljanaNikolić, novinar i Borivoje Mladenović, profesor, jednoglasno je donela odluku da nagrada za najbolje glumačko dostignuće u tekućoj sezoni pripadne ansamblu predstave „Vuk i sedam jarića“ u režiji Davora Dragojevića.

„Vrednujući njihovo glumačko i animatorsko umeće zaključili smo da je ansambal ove predstave na najlepši način dopreo do najmlađih koji tek otkrivaju čari pozorišne i lutkarske umetnosti“, navodi se u obrazloženju Komisije.

Veliki doprinos da ova predstava bude tako prijemčiva dali su i Kiril Vasilev čije lutke osvajaju svako srce i Veselin Frenki Bogićević čija muzika poziva i pokreće svakog gledaoca u sali bez obzira na godine.

„Nama je ovo bio jedan od najlakših procesa koji smo imali u poslednje vreme. Navikli smo mnogo da radimo sa Davorom Dragojevićem, on je, kako mi volimo da kažemo lagan reditelj i raditi sa njim je bez tenzije i napora. Zaista nam je bilo interesantno i meni kao glumcu izazovno da vodim dve lutke istovremeno. Ta energija se prenela i na samu predstavu“, kazala je glumica Jelena Đorđević.

Snežana Popović ima za sobom 40 godina i 30 dana u Pozorištu lutaka.

Šire gledano, uzimajući u obzir sve ustanove kulture, Sneška jedina je koja sa sa tolikim stažom odlazi u penziju.

Lelica Filipović za sobom ima 40 godina i 3 mesaca radnog staža od čega je više od polovine provela u pozorištu 22 godine.

One su godinama rešavale važna ekonomska, računovodstvena i knjigovodstvena pitanja vezana za pozorišno stvaralaštvo i odavno dokazale svoje stručne vrednosti, a koje dugi niz godi na to samo potvrđuju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com