Društvo

GUŽVA! “Ne” automobilom do Novog groblja

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju velike zimske Zadušnice, devet nedelja pred Uskrs.

Veliki broj Nišlija od samih jutarnjih sati krenulo je prema kompleksu Novog groblja. Nadležni preporučuju da se koristi javni gradski prevoz i napominju da ulazak automobilom nije moguć.

Samo juče je kapiju na Novom groblju prošlo više od hiljadu automobila, danas se ka niškom groblju očekuje blizu tri hiljade automobila.

RED VOŽNJE ZA ZADUŠNICE

Pojačana je linija 8 Gabrovačka reka – Novo groblje jednim dodatnim vozilom a sa Trga Kralja Aleksandra uvodi se i vanredna linija do Novog groblja sa 6 vozila u intervalu od sedam minuta.

Informacije o redu vožnje se mogu dobiti putem sajta www.jgpnis.rs i preko brojeva telefona informativnog centra 018/505-656 i 018/505-665. Iz Direkcije za saobraćaj mole Nišlije da iako krenu automobilom, isti parkiraju tako da ne ometaju kretanje autobusa.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da očekuje da stepen organizacije u toku  dana bude na višem nivou nego do sada.

Foto: Grad Niš

„Uzimajući u obzir kapacitete ovog prostora, kao i veliki broj ljudi koji će sutra biti ovde, na Novom groblju, namera nam je da se dobro organizujemo, da gradske službe budu mobilnije i odgovornije kako bi građani manje čekali, kako ne bi bilo zastoja”, rekao je Bulatović prilikom obilaska groblja.

Danas neće biti dozvoljen ulazak motornim vozilima u kompleks Novog groblja, osim za vozila na kojima stoji posebna oznaka-nalepnica za prevoz osoba sa invaliditetom.

U toku dana očekuje se i veći broj komunalnih policajaca kao i saobraćajnih policajaca, na lokacijama oko groblja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com