Društvo

Fondacija “Humanist” uskoro u Nišu

Fondacija “Humanist” bavi se pružanjem besplatne pravne i psihološke pomoći, a od 1. novembra otvoriće svoju kancelariju u Nišu. Jelica Nikolić, menadžer Fondacije, navodi da “Humanst” pruža pomoć socijalno ugroženim osobama, žrtvama bilo kog oblika nasilja, osobama koje imaju suicidne misli ili bilo koju vrstu problema, a ne mogu da o tome razgovaraju sa porodicom ili bliskim ljudima.

“U saradnji smo sa svim socijalnim ustanovama u Srbiji. Kada nam se neko obrati, mi prvo pozovemo socijalnu službu, informišemo se o slučaju ili konkretnoj osobi ili porodici. Jer dešava se da po nekad nije istina ono što govori neko kada nam se javi, zato moramo sve da proverimo, pa tek onda izlazimo na teren”, ističe Nikolić.

Fondacija “Humanist” pokretač je i mnogobrojnih projekata i akcija, od kojih je najaktuelnija “Ako imaš donesi – ako nemaš odnesi”.

“Ova akcija odnosi se na prikupljanje zimske garderobe za ugrožena lica, sigurnim kućama. Usmerena je na one koji materijalno ne stoje dobro”, rekla je Nikolić.

Ona se na Sajmu knjiga u Beogradu susrela i sa Arnom Gujonom, sa kojim je dogovorila saradnju.

“Iskreno, otišla sam privatno na Sajam. Kada sam ga videla, rekla sam mu da sam menadžer Fondacije “Humanist”, na šta je odgovorio da nas prati i podržava naš rad. Tako da planiramo u budućnosti zajedničke projekte. Ili će doći kod nas u kancelariju ili ćemo organizovati akciju prikupljanja i slanja pomoći na Kosovo i Metohiju”, kazala je Jelica Nikolić.

Akcije u koje su uključene poznate ličnosti nisu retke u organizaciji Fondacije “Humanist”.

“Često dolaze kod nas i na taj način skrećemo pažnju javnosti na određene probleme. Jer njih veliki deo javnosti prati, oni nam pomažu i postaju naši ambasadori”, istakla je Nikolić.

Ona je dodala da se nadaju dugoročnoj saradnji sa Gujonom, jer je, kako je rekla, veoma zadovoljan njihovim dosadašnjim radom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com