Društvo

Fizioterapeuti će masirati za Janu! Dovoljno je da ostavite dobrovoljni prilog i tako pomognete

Ordinacija Active Life u Nišu pridružuje se akciji pomoći Jani, tako što će fizioterapetuti Marko Simić, Tomislav Kojadinović i ostalo osoblje ordinacije pružati desetominutnu masažu za koju pacijenti dobrovoljno uplaćuju sredstva za pomoć Jani. Akcija traje tokom subote 13. januara  od 10 do 17 sati (ul. Milentijeva 17).

“Molimo Vas da svoj dolazak kao i vreme dolaska potvrdite putem komentara ili poruke, kako bi u određenoj meri izbegli stvaranje veće gužve”, saopštili su iz ove ordinacije na svojoj FB stranici.

Jana Pavlović se rodila sa ogromnim tumorom koji se nalazio u predelu kičme, abdomena i desnog gluteusa. Rođena je sa 2750 g, a sam tumor je bio težak oko 450 g. Transportovana je 10. dana života na Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova.

Prva operacija urađena ubrzo po prijemu, trajala je osam sati, a nakon nje je Jana na klinici ležala sama skoro dva meseca. Patološki nalaz je pokazao da je u pitanju benigni tumor. Kod Jane je ustanovljeno i da ne može samostalno da mokri, majka joj stavlja kateter na svaka tri sata, kao i da joj je desna noga i desno stopalo slabije razvijeno u odnosu na levo.

Rađena je magnetna rezonanca posle operacije i ponovo je uočena promena na kičmenom stubu. Nova operacija je zakazana u januaru mesecu 2019. godine, koja nije realizovana, jer je Jana upala u takozvanu urosepsu. Zahvaljujući brzom reagovanju dežurnih lekara, uspeli su da spasu Janu, a operacija je odložena za april 2019. godine, kada je i urađena.

Patološki nalaz je pokazao da je masno tkivo u pitanju, a ne tumor kao prvi put. Pored postojećih problema, Jani su vremenom ustanovili da ima i povraćaj urina u bubreg petog stepena i da majka mora da je klistira povremeno, a nekad i svakodnevno jer se nekad ne isprazni sama. Pored navedenih intervencija koje su navedene, Jana je imala je još jednu jula 2020. godine, posle koje je nosila gips šest nedelja. Prepisana je svakodnevna fizikalna terapija i elektro stimulacije, kao i nošenje ortoza noću i posebnih cipelica zbog desnog stopala.

Jana svakodnevno koristi antibiotik i probiotik, zbog kateterizacije i ne može još uvek samostalno da hoda. Predloženo je ubrizgavanje deflux gela, a potom i operacija – reimplatacija uretera kako ne bi došlo do oštećenja bubrega.

JANI SU NEOPHODNA SREDSTVA za rehabilitacije, fizikalne terapije, elektro stimulacije, operacije, specijalističke preglede i kontrole, laboratorijske analize, suplemente, medikamente i medicinski potrošni materijal.

Olakšajmo Jani put ka ozdravljenju! Budimo humani!

Jani možete pomoći i slanjem SMS poruke 904 na 3030

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com