Društvo

Pomozimo Jani slanjem 106 na 2407

Jana je na rođenju imala težinu od 2.750 grama, od kojih je 450 grama zauzimao tumor u predelu kičme!

Četvorogodišnja Jana Pavlović iz Niša, rodila se sa ogromnim tumorom, koji se nalazio u predelu kičme, abdomena i desnog gluteusa. Rođena je sa 2.750gr, a sam tumor je bio težak oko 450gr. Odmah je počela i borba za Janin život. U Nišu nisu davali nikakve nade da će Jana preživeti, pa su roditelji potražili mišljenje lekara iz Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

Prvu operaciju je imala posle petnaest dana od rođenja, a nakon nje je Jana u klinici ležala sama skoro dva meseca. Patološki nalaz je na sreću pokazao da se radi o benignom tumoru.

Jana ne može samostalno da mokri (majka joj menja katetar na svaka 3 sata ), a desna noga, kao i desno stopalo su joj slabije razvijeni.

Posle operacije joj je urađena magnetna rezonanca i ponovo je uočena neka promena na kičmenom stubu.

Jani su u januaru 2019. godine zakazali novu operaciju, koja joj nije urađena jer je Jana upala u takozvanu urosepsu. Samo zahvaljujući brzom reagovanju dežurnih lekara uspeli su da je spasu i odložili su operaciju za april 2019. godine.

Patološki nalaz je pokazao da se radi o masnom tkivu, a ne tumoru, kao prvi put. Par meseci kasnije ponovljen je MR kičme na kome se vidi da i dalje ima nekih promena ali doktori su smatrali da je to ožiljno tkivo, koje i dan danas ne raste ali je i dalje prisutno.

Jani su vremenom ustanovili da ima i povraćaj urina u bubregu 5-tog stepena. Prepisana joj je svakodnevna fizikalna terapija i elektrostimulacije, kao i nošenje ortoza noću i posebnih cipelica. Jana svakodnevno ide na fizikalne terapije i elektrostimulacije, a često dolazi u Beograd na razne kontrolne preglede.

U budućnosti najavljene su moguće operacije, kao što su produžavanje desne noge (ako za to bude potrebe i u zavisnosti od njenog daljeg rasta), reimplatacija uretera (ako bude popustio deflux gel), plastična hirurgija (zbog nedostatka desnog gluteusa i velikih ožiljaka od operacija) i ako se bude našao način da se reši neurogena bešika, kako bi Jana samostalno mokrila.

Potrebna su sredstva za medicinski potrošni materijal, svakodnevne odlaske na fizikalne terapije, mesečne kontrole u Beogradu, vitamine, minerale, suplemente, specijalističke preglede i kontrolna snimanja, kao i za moguće intervencije, koje su najavljenje od strane lekara.

POMOZIMO JANI slanjem SMS poruke 106 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Pomozimo Jani!

Dinarski račun: 160-6000001465607-44

Devizni račun: 160-6000001467419-40

IBAN: RS35160600000146741940

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com