Društvo

Fondacija dr Danice Grujičić pomaže Jani i Ivi

Ogranak Fondacije profesorke dr Danice Grujučić “Mladi za mlade” pokrenuo je humanitarnu akciju za pomoć mladim džudistkinjama iz Niša Jani i Ivani kako bi mogle da nastave da osvajaju medelje kao i do sada.

Njima je materijalna pomoć preko potrebna, a cilj Fondacije Denice Grujučić upravo je pomoć mladim ljudima talentovanim ljudima.

“Jana i Iva Mitrović su sestre bliznakinje, odlične i primerene učenice petog razreda koje osvajaju izvanredne rezultate na državnim i medjunarodnim takmičenjima. Ćerke profesora fizičkog vaspitanja Miše Mitrovića, nekada takođe uspešnog sportiste, inače samohranog roditelja. Pre tačno osam godina su ostale bez majke, sada žive sa ocem i starijom sestrom koja je brucoš na medicinskom fakultetu, koja je takođe odličan đak”, kaže Danilo Đokić, brucoš na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Nišu koji je koordinator Ogranka Fondacije Danice Grujičić u Nišu.

Porodica je do sada sama finansirala Janine i Ivine troškove.

“Uskoro im se bliže pripreme za takmičenje, međutim njihov otac jedva uspeva da “pokrpi” kraj sa krajem, da bi pored svakodnevnih obaveza i troškova odvojio novac i za kvalitetan pristup njihovom hobiju. Do sada je uspevao da im priušti novac za sve njihove potrebe, međutim bilo bi lepo da im se malo i pomogne u finansiskoj situaciji. S obzirom na to da su ove mlade devojke izuzetno talentovane, naša fondacije je rešila da im pomogne kako bi naša država sutradan dobila i svestke prvakinje u džudou”, kaže Danilo Đokić.

Svi oni koji žele da pomognu poridici Jane i Ive mogu to da učine slanjem SMS poruke na 4334.

Fondacija dr Danice Grujičić formirana je na ideju mladih i pomže najboljima iz oblasti nauke, umetnosti, sporta. Preporuke za pomoć mogu da daju učitelji, nastavnici, profesori. Naravno da i drug, drugarica mogu da predlože svoje prijatelje ako znaju da su posebni u nekoj oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com