Hronika

Dvoipogodišnji dečak izgubljen na Seličevici, pronađen i vraćen roditeljima

Dvoipogodišnji dečak čija je fotografija u toku popodneva deljena na društvenim mrežama sa apelom roditelja za pronalaženje, na sigurnom je, a drama koja se odvijala u toku popodneva na obroncima Seličevice dobila je srećan kraj.

Dečak iz Čapljinca je sa dedom pošao u šumu, ali je odlutao i pukom srećom pronašli su ga meštanin doljevačkog sela Malošište Srđan Đorđević i njegova supruga.

Đorđevići su obrađivali vinograd kada su čuli čudan zvuk. Učinilo im se u prvi mah da je u pitanju mačka, ali su vrlo brzo shvatili da je u pitanju dečiji glas.

„Dete se probijalo kroz šipražje, a tu je vrlo nepristupačan teren pa smo mu krenuli u susret jer smo se bojali da se ne povredi. Uzeo sam dečkića u ruke, a on je znao samo da kaže: „Mama“. Odmah nam je bilo jasno da se dete izgubilo“, rekao je Đorđević.

On je kazao da je istog časa pozvao policiju i rekao da su pronašli dete. Takođe je kazao da će se sa detetom vratiti kući, pa da ih policija tamo potraži.

„Nije prošlo desetak minuta od našeg dolaska, a stigla je policijska patrola. Ja sam u međuvremenu fotografisao dete i zamolio prijatelja koji ima Fejsbuk da stavi tamo slike deteta. To je bilo dobro, jer se odmah javio jedan čovek iz Čapljinca i rekao da mu je dete poznato. Ubrzo su kod nas došli majka, deda i još jedan čovek. Majka je bila mnogo uznemirena, plakala je i zahvaljivala nam. Otišli su sa policijom da daju izjave oko ovog događaja“, izjavio je Đorđević.

Kazao je da su i supruga i on presrećni što su pronašli dečaka i što se sve dobro završilo.

„Niske su temperature, da je dečak ostao u šumi noćas, ko zna da li bi živ ostao. Imam tri ćerke, petoro unučadi za koje smo mnogo vezani, pa nas je ovo što se danas desilo mnogo potreslo“, rekao je Srđan.

.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com