Društvo

U susret Božiću – Planinari “Suve Planine” poranili po badnjake

Planinari Planinarskog društva  “Suva Planina” ove godine išli su u tradicionalnu seču badnjaka malo ranije no obično, do obližnje Seličevice. Planinari su do podnožja planine stigli pešice iz Niša, kako kažu privilegovani jer je im je tu”pred kućom”.

Planinari su uživali u planinama koje pružaju pregršt raznovrsnih mogućnosti.
“U njima se može uživati na više načina, posebno nama planinarima, jer su nam dostupne lepote do kojih se ne može doći na drugi način nego pešice. Savremen, ubrzan način života se, nažalost, uveliko odrazio i na planinarenje. Opšta je trka, ko će brže, ko će dalje, ko ce višlje”, kažu planinari.
Prema njihovim rečima, uživanje i merak kako u životu, a i u planinarenju, postale su zaboravljene kategorije.
“Pravo uživanje uz vatricu, grejanu rakiju, jos uvek domaće meze, starinaska jela i izvornu pesmu. Staro društvo i neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine,učinilo je ugođaj još lepšim. Naši drugari s juga znaju o čemu pričamo. Treba biti meraklija i znati da uživas. Ne ume svako. Mi umemo. Još uvek”, kazao je vodič Vojkan Komadinić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com