Društvo

Dom zdravlja dobija ultrazvučni aparat od novca od nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”

Gradskoj opštini Medijana uručen je danas vaučer u iznosu od 23.000 evra, koji je osvojila u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” NALED-a i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Medijana je osvojila drugo mesto u kategoriji velikih opština. Vaučere je danas dobilo svih devet opština.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je da se smanjuje siva ekonomija i da se povećava naplata poreskih prihoda.

“Uspeli smo da problem sive ekoniomije izbacimo u prvi plan, dokaz je da su građani poslali 11 miliona koverata s računima za nagradnu igru ‘Uzmi račun i pobedi’“, rekao je Nedimović, koji je predsednik Koordinacionog tela Vlade Srbije za suzbijanje sive ekonomije.

Najviše koverata u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” stiglo je iz Beograda, Novog sada i Niša. Nišlije su poslale ukupno 407.034, od kojih je 219.338 koverata pristiglo sa teritorije opštine Medijana.

Pravo učešća imali su svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije, a rang liste napravljene su na osnovu broja poslatih računa i slipova po stanovniku. Bolji od Medijane u kategoriji velikih opština bili su Vranjanci, dok je treće mesto zauzela Kikinda.

“Novac će biti iskorišćen u skladu sa pravilima organizatora nagradne igre, ali i u skladu sa željama i potrebama stanovnika opštine. Zahvaljujući građanima, koji su pokazali izuzetnu savesnost i predanost u borbi protiv sive ekonomije niški Dom zdravlja dobiće ultrazvučni aparat, za koji će biti utrošena dobijena sredstva”, rekao je predsednik Go Medijana Nebojša Kocić.

Šta će biti kupljeno od tih para odlučili su sami građani Niša, dodao je Kocić. Glasalo se za tri projekta, kupovinu ultrazvučnog aparata za niški Dom zdravlja, nabavku pametnih interaktivnih tabli za 11 osnovnih škola i kupovinu vozila za potrebe Gerontološkog centra u Nišu.  Glasanje je trajalo od 8. do 15. juna

Uručenju nagrada prisustvovala su čak tri ministra, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, ministar za rad boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ali i predstavnici Poreske uprave i NALED-a.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da svest građana o štetnosti sive ekonomije raste, a da je dokaz za to učestvovanje 11 miliona građana u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”.

“Istraživanje koje smo sproveli pokazuje da je nagradna igra ‘Uzmi račun i pobedi’ motivisala 35 odsto građana da traže račune za kupljenu robu. To znači da je nagradna igra ispunila svoj cilj”, rekla je Jovanovićeva.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posebno se osvrnuo na takmičenje gradova i opština u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ i istakao da su građani Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Kikinde, Kule, Medijane, Savskog venca, Vranja i Vrbasa odgovornim ponašanjem pomogli da njihove zajednice osvoje nagradni fond od po 23.000 evra za ulaganje u projekte od javnog značaja.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com