Merošina

Dodelom „prvojulskih“ nagrada najboljim učenicima obeležen Dan opštine Merošina

Na svečanosti u velikoj sali Narodne biblioteke dodeljene su pohvalnice i pokloni najboljim učenicima , ustanovama i pojedincima, za doprinos u promociji Merošine. Svečanosti su pored nagrađenih prisustvovali I gosti iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, predstavnici vojske i policije, predstavnici lokalnih samouprava iz okruženja i potencijalni investitori iz Rusije.

Predsednik Opštine sa zvanicama, foto Merošinske Vesti

Poklone najboljim učenicima, laptopove i tablete, uručio je predsednik opštine Saša Jovanović, koji se u uvodnoj reči osvrnuo na rezultate lokalne samouprave u proteklih godinu dana i najavio nove projekte.

foto Foto Žiža

Da se opština Merošina nalazi u teškoj situaciji i da su izazovi sa kojima se suočavamo ozbiljni i brojni, svima je jasno. Prevaliti sve te barijere neće biti lako, nećemo to moći u jednom danu, ali pobedićemo. Mojoj generaciji i mom timu, pripala je velika bitka za opstanak preživljavanje i oživljavanje opštine Merošina. Možda je to donkihotovski posao, ali sam ja ispunjen optimizmom, da pobedimo sprečimo raseljavanje i odumiranje sela”-poručio je predsednik opštine Merošina sa govornice.

Da perspektive ima, pokazali su mladi nagrađeni učenici osnovne škole “Jastrebački partizani” uspešni na raznim poljima. Nosilac Vukove diplome Teodora Mladenović nagrađena je priznanjem i laptopom, za uspehe na republičkim i okružnim takmičenjima. Pored nje laptopove i priznanja dobili su još i Miloš Andrejić, Anastasija Ilić, Zlatanović Marijana, Anđela Marković, David Nikolić, Kristijan Andrić i Đorđe Antić iz odeljenja u Oblačini, David Kitanović, Bojana Nejić i Anastasija Jeftić iz odeljenja u Balajncu, Jovana Đurđanović, Natalija Jovanović i Marija Dicić iz odeljenja u Azbresnici, Verica Stevanović i Mila Szojanović iz odeljenja u Jugbogdanovcu, Mina Petković i Ilija Iljić iz odeljenja u Merošini.

Nagrađeni su i najuspešniji srednjoškolci, Andrija Momčilović učenik medicinske škole, za osvojeno prvo mesto na 12. republičkom takmičenju iz matematike održanom u Leskovcu, Anđela Stanković iz Kovanluka učenici Pravno-poslovne škole za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike i osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije, Milica Kocić iz Merošine nagrađena je prvojulskom nagradom za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju iz formiranja prezentacije turističkih aranžmana, a Veljko Đorđević učenik gimnazije Svetozar Marković, takođe iz Merošine, nagrađen je za osvojeno treće mesto na poetskom konkursu iz ruskog jezika.

foto Foto Žiža

U revijalnom delu gostima je priređen kulturno-umetnički program u organizaciji Narodne biblioteke i njenih sekcija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com