Ekonomija

Divljani 15, Medijani 28 miliona dinara

Gradsko veće usvojilo je treći po redu rebalans budžeta grada u ovoj godini s tim što njegov obim ostaje isti 10 milijardi i 709 miliona dinara, dok su promenjeni pojedini rashodi.

U okviru trećeg rebalansa budžeta uvodi se novi rashod od 15 miliona dinara kojim će biti namiren dug Ustanove “Divljana” i biti isplaćene plate zaposlenima. Za 28 miliona i 300 hiljada dinara povećava se i novčani transfer Gradskoj opštini Medijana za završetak započetih projekata.

“Radi se o transferu koji smo predvideli kako bi Gradska opština Medijana završila svoje programske i projektske kativnosti do kraja budžetske 2019. godine, odnosno, kako bi mogla da aplicira za neke projekte koji se odnose na prekograničnu saradnju i realizaciju svojih programskih aktivnosti koje je započela”, kaže Danijela Spasović, sekretar Sekretarijata za finansije Grada Niša.

I dok su na jednoj strani troškovi povećani, na drugoj su smanjeni.

“Umanjene su pozicije na programu uređivanja, kod Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a do umanjenja je došlo jer smo napravili uštedu kroz javne nabavke i na samim tim pozicijama je došlo do smanjenja rashoda”, objašnjava Danijela Spasović.

Razlog za povećanje budžeta Gradske opštine Medijana, objasnila je Danijela Spasović, je da ona ima najviše korisnika na čiji je zahtev budžet i uvećan.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com