Društvo

Deca niških vrtića na zimovanju u Brzeću

Mališani Javne predškolske ustanove Pčelice od 13. februara su na zimovanju. Ove godine je rekordan broj niških pčelica krenuo put Brzeća.

 

„U poslednje tri godine broj dece koja idu na zimovanje je dupliran. Ove godine se za zimovanje prijavilo oko 800 mališana, što je najviše od kada se organizuje zimovanje u našoj ustanovi. To znači da roditelji veruju svojim vaspitačima i da bez razmišljanja pošalju decu da uživaju na snegu“, izjavila je direktorica JPU Pčelica Svetlana Mitić koja je prvu smenu na šestodnevno zimovanje ispratila 13. februara.

 

Nekima je uživanje na planini prvo odvajanje od roditelja, a nekima poslednje druženje sa vaspitačima i drugarima iz vrtića.

Foto: JPU Pčelica

Zimovanje 2020. godine za niške zujalice je organizovano u sedam smena.

Prva smena se vratila 18. februara prepuna utisaka i sa pitanjima kada će ponovo na zimovanje.
Program zimovanja je prilagođen uzrastu i psihofizičkom razvoju mališana.

„U toku zimovanja imamo školicu skijanja, vežbe na otvorenom, šetnje stazama zdravlja, učenje o biljnom i životinjskom svetu tog kraja, objašnjava direktorica i ističe da su i večernji sati ispunjeni modnim revijama, maskenbalima, predstavama koje deca realizuju sa svojim vaspitačima. Naravno da se ni rođendani ne preskaču na zimovanju, samo što se te žurke za divan dan pamte ceo život”, kazala je direktorka Pčelice.

 

Mitić je poručila roditeljima da budu bezbrižni jer je osoblje koje ide sa decom na zimovanje posebno obučeno za taj deo posla, a sva deca će, osim rekreacije i učenja biti i pod 24-časovnim zdravstvenim nadzorom lekara i medicinskih sestara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com