Društvo

Dan škole na drugačiji način: O. Š. Ivo Andrić praznik proslavlja uz sajam zdrave hrane i lutriju

Povodom Dana škole Osnovna škola „Ivo Andrić” u petak 25. oktobra organizuje sajam zdrave hrane, sporta i ljubimaca. Manifestacija će početi u 10 časova i trajaće do 15 časova.

„Svake godine kada se održava Dan škole mi održavamo usput razne manifestacije”, kaže Nenad Janković, nastavnik geografije u ovoj školi.

Među manifestacijama koje pominje Janković su sajam zdrave hrane, sajam sporta i sajam kućnih ljubimaca koji će se sutra održati 18. put.

„Imaćemo dosta štandova, biće fudbalski klub, biće plesni klub Feniks, pikado klub, rukometni klub i košarkaški klub”, objašnjava Janković planove za proslavu.

Učitelji takođe održavaju različite radionice sa učenicima, a planirano je da naprave i veliki štandr sa zdravom hranom koju će ukrasiti i dekorisati. U proslavi učestvuje oko 500 učenika, a svi imaju svoja zaduženja, pa tako najmlađi sa učiteljima rade na dekoracijama, a članovi Đačkog parlamenta takođe pomažu. Učenike očekuje i lutrija.

„Opština dodeljuje jednu biciklu i mi organizujemo jednu lutriju. Đaci uzimaju brojeve i dobijaju nagrade”, objašnjava Janković i kaže da se, osim bicikle, na lutriji nalaze i druge stvari, te da je prethodnih godina bilo parfema, dezodoranasa, majica i slatkiša.

Manifestacija je otvorena za sve posetioce, a na njoj će se naći i prezentacija Smuti Šopa, nutricionistkinje Ivane Nikolić, koja će učenicima pokazati zdrave obroke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Jos kad bi one pse lutalice uklonili bili bi odlicno. Ono vise lici na azil za pse nego na skoluu. Hi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com