Obrazovanje

Sajmom zdrave hrane i sporta OŠ “Ivo Andrić” obeležila 46. rođendan

Osnovna škola “Ivo Andrić” u Nišu obeležila je dan škole na drugačiji i zdrav način, “Sajmom zdrave hrane i sporta”. Na dan kada je proslavljeni pisac dobio vest da je dobio Nobilovu nagradu organizovana je izložba kućnih ljubimaca, ali i izložba cveća i kreativnih radionica.

 

“Mi smo škola koja je prepoznatljiva ne samo u gradu nego i u regionu po zdravim stilovima života, što i ovim sajmom dokazujemo. Aktivnostima škole priključio se i ZOO Planet sa svojim životinjama, a deci je bilo najinteresantnije da se oprobaju u jahanju konja. Odazvalo se i preko 20 sportskih klubova. Pored sajma zdrave hrane i sporta organizovana je i 17. izložba životinja, a od prošle godine Dan škole se obeležava i izložbom cveća i kreativnih radionica”, rekla je direktorka škole Milica Petković.

Foto: V.Milićević

U cilju promocije zdravih stilova života Opština Crveni Krst je tradicionalno donirala školi dve bicikle, koju su dobili učenici izvučeni na sajamaskoj lutriji.

“I ove godine smo darovali deci bicile jer je naš cilj da se što više bave sportom, da njihov duh bude duh timskog rada”, kazao je predsednik GO Crveni krst prof. dr Miroslav Milutinović.

Foto: V.Milićević

Osnovna škola “Ivo Andrić” nalazi se u Nišu na teritoriji gradske opštine Crveni Krst. Ime nosi po srpskom nobelovcu iz oblasti književnosti, Ivi Andriću. Škola je osnovana 1975. godine. Pored matične škole postoje i izdvojena odeljenja u mestima Branko Bjegović i Čamurlija. Nastavu pohađa ukupno oko 1000 učenika, raspoređenih u 40 odeljenja.

Odluka o izboru laureata Nobelove nagrade iz oblasti književnosti “za epsku snagu kojom je oblikovao motive i sudbine iz istorije svoje zemlje”, doneta je 26. oktobra, a Ivo Andrić je tu vest primio telefonom u svom stanu u Beogradu na današnjiem Andrićevom vencu.

U najužem izboru su, pored Andrića, bili i engleski pisci Lorens Darel i Grem Grin, Amerikanac Džon Štajnbek i Italijan Alberto Moravija.

Dodela Nobelove nagrade za 1961. godinu svečano je uručena 10. decembra u dvorani Koncertnog doma u Stokholmu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com