DruštvoObrazovanje

Svečani prijem za prvake. “Negovaćemo drugarstvo i empatiju”, poručili su u OŠ “Ivo Andrić”

OŠ “Ivo Andrić” ove školske godine ima 110 prvaka, a GO Crveni Krst poklonila im je rančeve, kao i ostalim prvacima sa teritorije te opštine. Za najmlađe đake organizovan je svečani prijem, uz prikladan program koji su im priredili stariji učenici.

 

“Sprmno i sa radošću dočekujemo nove đake. Nadam se da će ova godina da nam bude uspešnija i mirnija u odnosu na prethodne godine”, kazala je direktorka OŠ “Ivo Andrić” Milica Petković.

Milica Petković, direktorka OŠ “Ivo Andrić”

Ona je najavila da će ove godine stručne službe mnogo više razgovarati sa decom. Za nove najavljene predmete škole čaku uputstvo od Ministarstva, ali su spremne i predavaće ih psiholozi i pedagozi.

“Negovaćemo empatiju, drugarstvo, da deca znaju da smo mi tu za njih”, istakla je Petković.

Prof. dr Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst

Đacima je u ovoj školi dobrodošlicu poželeo i predsednik opštine prof. dr Miroslav Milutinović. On je rekao da na teritoriji ove opštine u prvi razred kreće 270 đaka i svi oni dobiće od opštine poklon ranac.

“Ovo je za nas svečani dan, samo u ovoj školi imamo preko 100 đaka. Budite dobri, čili, lepo se družite i siguran sam da će uspeh na kraju biti siguran. Želim vam dobro zdravlje i sretne školske dane”, poručio je Milutinovi.

Polazak u prvi razred obradovao je mališane. Petra, Veljko i Novak očekuju sve petice.

“Više ćemo da učimo, očekujemo sve petice. Naučićemo nešto novo”, kazali su oni.

U Nišu je prvi put u školske klupe danas selo nešto manje od 2.500 đaka prvaka. U OŠ “Ivo Andrić” i dalje su na snazi mere od prošle godine, odnosno po dva policajca biće u svakoj zgradi.

Srećno prvaci!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com