Društvo

Čuveni forenzičar Nenad Šipka u Nišu

Nenad Šipka, forenzičar, sudski veštak sa višegodišnjim iskustvom na poslovima forenzičkih istraživanja krivičnih dela i poslovima sudskih veštačenja govoriće na skupu 18. juna u Regionalnom centru Niš. Ovaj skup organizuje Regionalna kancelarija posrednika.

Violeta Stamenković predstavnik Regionalne kancelarije posrednika, navodi da će predavanja biti iz oblasti forenzičkog istraživanja sa posebnim osvrtom na Balistiku, vatreno i hladno oružje, forenzičku 3D rekonstrukciju krivičnih dela ubistva i ubistva u pokušaju vatrenim oružjem primenom najsavremenijeg softvera za tu namenu – FARO REALITY, uz upotrebu laserskog 3D skenera – FARO FOCUS3D.

„Centar za forenzička istraživanja Novi Sad, (pored Nacionalnog kriminalističko – tehničkog centra MUP – a RS NKTC), jedini u Republici Srbiji obavlja forenzičko istraživanje mikrotragova, ljuspica i briseva boje. Forenzičko istraživanje mikrotragova, ljuspica i briseva boje se primenjuje kada dolazi do njihovog identifikovanja na predmetima zatečenim na licu mesta krivičnog dela“, istakla je Stamenković.

Nenad Šipka između ostalog fokusiraće se na prezentaciju 3D rekonstrukciju ubistava: Nikole Albijanića iz Niša, Velibora Vučurovića iz Novog Sada, Jelene Krsmanović Marjanović iz Borče, ubistva gardista, Tuzlanske kapije.

Prezentacija je namenjena za advokate, tužioce, sudije, pravnike i sva druga zainteresovana lica.

Dodatne informacije o ovom događaju mogu se dobiti na e-mail: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button