Društvo

Časopis “Mozaik” među najboljima

“Mozaik”, časopis učenika i profesora Prehrambeno hemijske škole u Nišu kvalitetom je nadmašio gotovo sve časopise srednjih škola u Srbiji. Na konkursu Društva za srpski jezik i književnost osvojio je drugu nagradu i doneo veliko priznanje, ne samo školi, već i gradu.

-Da bi se postigao ovakav uspeh neophodno je uložiti veliki trud, ostvariti dobru saradnju sa učenicima i kolegama, a ljubav prema ovom poslu je na prvom mestu – kaže Biljana Vukašinović, profesor i urednik časopisa “Mozaik”. Koncepciji časopisa smo posvetili najveću pažnju. Birali smo teme iz đačkog života, aktuelnosti iz školske sredine i nastavnog gradiva, ali nismo zaobišli ni teme iz kulture, sporta i zabave koje smo obrađivali na originalan način.

Nagrada je veliko priznanje i cast za školu, tim pre što je osvojena u konkurenciji svih srednjih škola u Srbiji među kojima su i brojne gimnazije. A ovde je reč o Prehrambeno hemijskoj skoli, koja se često po obrazovanju svrstava u škole ispod drugih srednjih škola

-Veliki uspeh za jednu srednju stručnu školu, pa i za Niš – kaže direktorka škole Tanja Mikic Nikolić. Društvo za srpski jezik i književnost je znalo da proceni kvalitet. Originalnost i izbor tekstova su presudili u izboru, ali smo bili najbolji i u prelomu tekstova i grafičkom dizajnu.

Prehrambeno hemijska škola ima izuzetne ljudske resurse, dodaje direktorka, nastavnici su motivisani, edukovani i entuzijasti. Učenici odlično nauče posao iz domena svog obrazovnog profila, da peku rečimo najbolji slavski kolač. Ali oni stiču u školi i široko opšte obrazovanje, pa mnogi kasnije postaju glumci, inženjeri…ili nešto drugo, što nema dodirnih tačaka sa osnovnim usmerenjem. Ljubav prema poslu je pokretač svakog našeg profesora koji se trudi da iz učenika izvuče najviše i najbolje.

Sve to zajedno doprinelo je da Prehrambeno hemijska škola u Nišu dobije drugu nagradu u državi za najbolji školski časopis. I zaslužuje, kako u šali reče direktorka Tanja Mikić, da se više ne prepoznaje kao “Škola kod džamije”, već kao “Škola preko puta Simfonijskog orkestra.”(S.V)

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com