Društvo

Predstavljanje nagradnog konkursa Evropski dnevnik

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je raspisala nagradni konkurs Evropski dnevnik za kreativne i inovativne radove u četiri kategorije. Poziv je otvoren za sve srednje škole u Srbiji do 21. februara 2019. Promocija konkursa će biti održana u ponedeljak 28. januara u Narodnoj biblioteci Stevan Sremac u Nišu od 12 do 13 sati.

Ovogodišnje teme nagradnog konkursa su teme obrađene u publikaciji Evropski dnevnik 2018/2019.su EU i ja, EU i Srbija, Čuvajmo našu životnu sredinu, Zdravi stilovi života, Aktivno građanstvo i Prevencija nasilja.

Nagrada je sedmodnevno putovanje u jednu ili više država EU u prvoj polovini maja 2019. godine.

Publikacija Evropski dnevnik 2018/2019, čije je ovo deveto izdanje, pokriva širok spektar informacija o Evropskoj uniji, njenim vrednostima, institucijama a poseban deo posvećen je i odnosu Srbije i EU. Publikacija je namenjena prvenstveno srednjoškolcima,ali i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, zdravlje i bezbednost kao idruštvo u kojem živim.

Sa ciljem detaljnijeg predstavljanja poziva, pozivamo Vas, učenike i profesore da prisustvujete promociji nagradnog konkursa u EUTEKA kutku biblioteke i informišete se o ovogodišnjim pravilima, temama i kategorijama. Publikaciju Evropski Dnevnik 2018-2019 i dodatne informacije o aktuelnom konkursu možete pogledati na sajtu: http://www.evropskidnevnik.rs

Narodna biblioteka Stevan Sremac u Nišuje članica EUTEKA bibliotečke mreže – EU u vašoj biblioteci koja ima za cilj informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. Više o EUTEKA mreži možete videti na www.euinfo.rs-euteka.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com