DruštvoEkonomija

Bulatović: Stabilizacija javnih finansija najveći uspeh u 2017.

Stabilizacija javnih finansija i smanjenje nezaposlenosti otvaranjem novih radnih mesta najvažnije su stvari koja je vlast u gradu uradila u proteklih godinu dana, izjavio je gradonačelnik prilikom godišnje konferencije u Gradskoj kući. Kao najvažnije projekte u idućoj godini izdvojio je završetak izradnje Naučno-tehnološkog parka i projekat izgradnje postrojenja za sakupljanje i preradu otpadnih voda.

Analizirajući rezultate gradske vlasti u prethodnih godinu dana, gradonačelnik Niša Darko Bulatović posebno je istakao stabilizaciju javnih finansija, koja je, kako je naveo, prvi korak koji obezbeđuje funkcionisanje grada.

Mogu da kažem da su javne finansije grada Niša u odnosu na prošla vremena danas stabilizovane, ali ne u smislu da su rešeni problemi već da je učinjen prvi korak koij nam omogužuje i obezbeđuje da možemo da planiramo, radimo, da imamo likvidan budžet“, rekao je.

Otvaranje fabrika, nova radna mesta i smanjenje nezaposlenosti, bili su, kažu iz grada, imperativ i u 2017. godini, a biće u tokom naredne.

“U junu 2017 imamo zvaničan podatak da je nezaposlenih bilo 28.560, danas već govorimo o broju od 27.300… To su zvanični podaci, i to je pokazatelj onoga što radimo na polju zapošljavanja”, izjavio je Bulatović.

Kao jedan od najvažnijih i najvećih projekata koje gradsku vlast očekuju u 2018 godini, gradonačelnik je istakao izgradnju Naučno-tehnološkog parka.

“Na proleće počinje početak radova na izgradnji druge faze Naučno tehnološkog parka – višenamenska laboratorijska lamela, lokalna vlast je uradila sve potrebne aktivnosti. Takođe, na proleće počinjemo sa radom na trećoj fazi izgradenje Naučno tehnološki park, što je vrh u ovom projektu”, navodi gradonačelnik..

On dodaje da će se u toku iduće godine radutu i na eksproprijaciji i rešavanju imovinskih odnosa, kao i pripremu dokumentacije i samog projekta izgradnje postrojenja za sakupljanje i preradu topadnih voda. Ovaj projekat, vrednosti 55 miliona evra, najveći je projekat u Srbiji u ovoj oblasti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com