Некатегоризовано

Usvojen budžet grada za narednu godinu – veći za 2,2 milijarde

Niški odbornici usvoji usvojili su budžet grada za narednu godinu, koji je prema rečima predsedsednika Skupštine doc. dr Bobana Džunića, veći za 2, 2 milijarde od budžeta za tekuću godinu.

Budžet je projektovan na nešto više od 16 milijardi dinara sa prenetim neutrošenim sredstvima iz ove godine. Najviše para u gradskoj kasi očekuje se od poreza na zarade – 57,7 odsto i poreza na imovinu – 15,5 odsto ukupnog budžeta.

“Budžet je ovoliko uvećan najviše od procenta poreza na zaposlenje, što iznosi oko 57%, nominalno 7 i po milijardi”, pojašnjava.

Doc. dr Džunić najavio je i ulagnja za narednu godinu u Radnoj zoni sever gde će biti uloženo oko milijardu dinara, što bi trebalo da privuče nove investitore.

“Nadamo se da će na tom mestu biti izgrađene četiri fabrike gde će veliki broj ljudi dobiti posao”, ističe dr Džunić.

Jedna od tačaka dnevnog reda ticala se i predloga o utvrđivanju prihoda koji pripadaju i gradskim opštinama.

“To su prihodi koji su u razgovoru sa rukovodstvom grada i gradskih opština usklađeni. Da podsetim da gradske opštine u Nišu nisu jedinice lokalne samouprave, ali i pored toga imaju određena ovlašćenja i poslove i izvorne prihode”, ističe doc. dr Džunić.

Do kraja godine biće održana još jedna sednica na kojoj će se održati i usvojiti planovi i programi o radu preduzeća na narednu godinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com