Društvo

Bugarski ambasador: Niš daje doprinos evropskim integracijama Srbije

Ambasador Republike Bugarske u Republici Srbiji Radko Vlajkov rekao je danas u Nišu da je 2025. godina realna godina kada je u pitanju pristup Srbije Evropskoj uniji i da će Bugarska kao predsedavajući Saveta Evropske unije dati svoj doprinos evropskim integracijama naše zemlje.

Vlajkov je rekao da svi veliki projekti, poput projekata u oblasti energije i infrastrukture treba da stvaraju povezanost sa zemljama u region, ali je veoma bitno da se radi na povezanosti medju ljudima, posebno u oblasti obrazovanja i kulture.

Radko Vlajkov, ambasador Bugarske u Srbiji

“Tokom našeg predsedavanja Savetom Evropske unije bitno nam je da svi srpski ministri dodju u Sofiju ili Brisel, da bi uspostavili kontakt sa ljudima. Bitno je da se Srbi osećaju kao da su već deo Evropske unije”, rekao je Vlajkov i dodao da Evropska unija neće biti potpuna bez zapadnog Balkana.

On je pohvalio napore koje grad Niš, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije čine po pitanju pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Vlajkov je bio jedan od učesnika međunarodne konferencije o perspektivama EU integracija za zemlje zapadnog Balkana, pod nazivom “Proširenje EU od Sofije do Londona i nadalje” koja je danas održana na niškom Univerzitetu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je ovom prilikom da Grad Niš i Republika Srbija geografski, istorijski, duhovno i kulturno pripadaju evropskoj zajednici.

“Ulazak u Evropsku uniju predstavlja strateški cilj naše zemlje. Naša država ima jasnu evropsku perspektivu, stremi dugotrajnom miru i prostperitetu u regionu, i povezivanju sa zemljama u region i zemljama članicama Evropske unije”, istakao Bulatović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com