Društvo

Budući prvaci se za školu spremaju i u vrtićima

Upis u pripremni predškolski program koji se realizuje u niškim vrtićima je počeo i što se tiče toga imamo odličnu sradnju sa roditeljima, kaže Svetlana Mitić, direktor PU „Pčelica“. To su deca koja se pripremaju za polazak u prvi razred i sa kojima radimo po posebnom programu. Program traje četiri sata dnevno, a u PU „Pčelica“ očekuju da ove godine predškolski pripremni program upše oko 700 mališana.

„Ono što bih preporučila roditeljima koji imaju decu ovog uzrasta je da odu do obližnjeg vrtića i da se jave trijažnoj  sestri ili nekom od odgovornih lica. Dobiće pravu informaciju, a moći će da upišu dete kad god žele, svakog dana kada vrtići rade. Grupe će biti formirane već krajem avgusta i deca će  početkom septembra, kada počne nova školska godina, krenuti u pripremni predškolski program“, kaže direktorka PU „Pčelica“ Svetlana Mitić.

U okviru PU „Pčelica“ radi 26 vrtića i svi imaju mogućnosti za  pripremni predškolski program, a ovih grupa ima i u mnogim osnovnim školama u Nišu.

„Svake godine upišemo od 600 do 700 mališana za ovaj program. Očekujemo da ove godine to bude i veći broj, ali videćemo koliko se dece bude  prijavljeno budući da mnogi pohađaju ovaj program i pri školama“, dodaje Svetlana Mitić.

Roditelji čija deca septembra polaze u školu sve informacije o predškolskog pripremnom programu mogu da dobiju, osim u vrtićima, i u upravnoj zgradi u Ulici Orlovića Pavla bb.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com