Društvo

Održan 24. festival “Zlatna pčelica”

Oko 60 mališana iz svih vrtića JPU „Pčelica“ nadmetalo se sinoć za nagradu na Festivalu dečje pesme „Zlatna pčelica“. Najbolja kompozicija festivala i pobednik ovogodišnje, 24. „Zlatne pčelica“ je pesma Deci celog sveta, a pevali su je Leona Stanojević, Gala Mihailović, Lena Vučetić i Ilija Petrović.

Prvo mesto pripalo je Dori Aleksić, Stani Baković, Veri Ignjatović i Nađi Marinković koje su pevale pesmu Rodiće se ljubavi.

Foto: PU Pčelica

Stručni žiri u sastavu Borivoje Mladenović, profesor muzike, Olivera Arizanović, profesor srpskog jezika i direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić odlučio je da drugo mesto dodeli Leni Živković, Jani Jotović i Teodoru Katiću za pesmu Zmajevi i baloni.

Nikolina Pešić i Una Stefanović pevale su pesmu San i osvojile treće mesto.
Najbolji scenski nastup imali su Mijat Blaži i Miloš Đokić za pesmu Ja volim rokenrol.

Najmlađi učesnik festivala je Vujadin Stojković.

Foto: PU Pčelica

Svi učesnici dobili su diplome i medvediće, a diplome i zahvalnice dodeljene su i horu OŠ „Dušan Radović“ i dirigentu Nebojši Pužiću za prateće vokale, kao i muzičkim saradnicima.

Soliste na sceni pratio je hor Zlatne pčelice, a publiku je u revijalnom delu zabavljala plesna grupa „Bambijevi kolačići“ i solista Mihajlo Aranđelović.

Umetnički direktor festivala je profesor na Fakultetu umetnosti Nenad Stošić koji je odabrao soliste i članove hora i dva meseca vežbao sa njima da njihov muzički talenat dovede do savršenstva.

„Ovo je promocija mališana talentovanih za muziku, ples i scenski nastup. Nastupala su deca različitih uzrasta i to je ono što ovaj festival čini slatkim, posebnim i jedinstvenim“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“, Svetlana Mitić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com