Društvo

Dečja nedelja tradicionalno obeležena u svim vrtićima „Pčelice“

Raznim aktivnostima i metodama deca su pokazala odraslima šta i koliko znaju o svojim pravima.

„Pokazali su da, bez obzira na njihov uzrast od njih može i mora mnogo toga da se nauči, a pre svega iskrena emocija“, izjavila je direktorica ustanove Svetlana Mitić na početku obeležavanja dečje nedelje.

Ona je naglasila da je za podsticajno i sigurno okruženje dece veoma bitno da svi društveni akteri rade zajedno na podršci porodici i da samo ostvarenjem maksimuma svih potencijala može da se obezbedi atmosfera punog poštovanja dečjih prava.

Foto: PU Pčelica

Ove godine je Dečja nedelja obeležena pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba“!?
U niškim vrtićima su deca sa vaspitačima, tokom dečje nedelje, nizom priredbi, predstavama, maskenbalima, recitacijama, posetama bioskopu i drugim aktivnostima primerenim uzrastu slali poruku da žele da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju.

Dečja nedelja slavi pravo dece, njegovo visočanstvo i priliku da uživaju u čaroliji detinjstva. Prva nedelja u oktobru je prilika da deca pokažu svoje talente, veštine i sposobnosti.

Svi vaspitači su se složili da je bitno da decu učimo humanosti od malih nogu, da znaju da je drugarstvo, poverenje, tolerancija i uvažavanje najvažnije što će poneti iz vrtića.

Osnovni dokument za planiranje i sprovođenje aktivnosti tokom Dečje nedelje je Konvencija UN o pravima deteta usvojena 1989.godine, a programski ciljevi projekta se iz godine u godinu prilagođavaju potrebama i problemima dece.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com