Društvo

Brnabić: Nisu svi nastavnici podjednako dobri, plate po učinku

Vlada Srbije neće odustati od uvođenja sistema platnih razreda koji treba da omogući da se najbolji nagrađuju, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je dodala da će se o tome razgovarati sledeće nedelje sa sindikatima zaposlenih u prosveti i resornim ministrom.

Prosveta je prva, kako kaže, koja treba da traži uvođenje platnih razreda, jer u prosveti svih 80.000 zaposlenih imaju iste plate, a ne postoji sistem ocenjivanja kvaliteta i učinka.

“To je sektor gde prvo treba da se uvede ocenjivanje kvaliteta i učinka. Spremni smo da sednemo sa njima i da vidimo koji su to standardi kvaliteta i učinka. Nisu sve škole u Srbiji jednako dobre i nisu svi nastavnici jednako dobri”, rekla je Brnabić novinarima u Beogradu.

Ona je naglasila da najbolji treba da budu adekvatno nagrađeni i ne budu tretirani kao nastavnici kod kojih deca moraju da uzimaju privatne časove i sve to plaćaju roditelji.

“Nećemo odustati od toga da idemo u sistem platnih razreda i da se platni razredi naprave tako da se najbolje nagrađuju najviše”, pojasnila je Brnabić.

Izvor: Zelena učionica.com, B92, Tanjug

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com