Obrazovanje

Ministarstvo prosvete objavilo nove pravilnike o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama

Ministarstvo prosvete je danas saopštilo da su objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama, kao i Pravilnik o društveno-korisnom radu, odnosno humanitarnom radu.

“Novi pravilnici su deo aktivnosti kojima se jača vaspitna uloga škola i obrazovni sistem za prevenciju i odgovor na nasilje, a doneti su radi usaglašavanja sa izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je usvojen u novembru prošle godine i predviđa brojčano ocenjivanje vladanja u osnovnim i srednjim školama, počev od 2. razreda osnovne škole”, navodi se u saopštenju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je tim povodom kazala da se “pravilnicima precizira postupanje i kriterijumi za ocenjivanje vladanja učenika, koje se vrši dva puta u polugodištu i utiče na opšti uspeh učenika”.

“Cilj ove mere je da bude i preventivna, važno je da učenici znaju da se i njihovo ponašanje ocenjuje i da ocena iz vladanja utiče na njihove rezultate i opšti uspeh”, rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com