Sport

Branislav Kačar: Grad će uvek biti uz niške sportiste

Gradski većnik Branislav Kačar čestitao je  rukometašima, stručnom štabu i rukovodstvu RK Železničar pobedu nad ekipom Vojvodine.

„Pobedom nad Vojvodinom obezbedili ste plasman u SEHA ligu čime ste ostvarili postavljeni cilj pred ovu sezonu i klub ponovo vratili na međunarodnu scenu. Iskreno se nadam da ćete klubu i Gradu Nišu obezbediti i titulu državnog prvaka jer Niš, koji je oduvek bio grad rukometa, to i zaslužuje.

Grad Niš nastaviće, kao i do sada da podržava napore niških sportista da nastave da nižu uspehe. Uz Železničar i FK Radnički, Grad Niš s pravom nosi epitet grada sporta. Dometi i potencijali niških sportista, kako u klupskoj, tako i u pojedinačnoj konkurenciji, su veliki. Grad je to znao da proceni i ponosni na vas, nastavićemo da stojimo rame uz rame sa svima vama i budemo vam neophodan oslonac za sve izazove koji vas očekuju.

Budžet koji smo izdvojili za niški sport prvi put je sto procentno realizovan, trudimo se da vam obezbedimo adekvatne uslove za trening i takmičenja, završili smo igrališta za rekreativni sport, čuveno Rovče, privodi se kraju.

Iskreno verujem da ćemo uspeti da mladima na ovaj način približimo sport i kod njih razvijemo sportski duh i želju za sportskim nadmetanjima.

Svi vi, koji u Niš donosite dobre rezultate i uspešno predstavljate naš grad, pravi ste primer generacijama koje dolaze, a mi smo tu da vam pomognemo da budete još uspešniji i da zajedno sa vama slavimo vaše uspehe.

Grad Niš, koji je u prošlosti uvek bio uz svoje klubove nastaviće da pomaže rad i aktivnosti sportskih kolektiva i sportskih organizacija, naravno u granicama svojih mogućnosti, uz verovanje da će ta i takva pomoć značajno doprineti još boljim rezultatima i još uspešnijeg sporta u Nišu.“

Kačar kaže i da se radovi na oživljavanju napuštenih i oronulih terena u Rovčetu završavaju, teren za basket, među Nišlijama poznat kao Bunker, posle 40 godina opet izgleda kao nov, a i sportski teren Vrtop ima novo ruho.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com