Društvo

Teren BUNKER blista kao nov

Teren za basket, među Nišlijama poznat kao Bunker, posle 40 godina opet izgleda kao nov. Uz pomoć donacija i projekata, a na inicijativu Grada, ovo omiljeno mesto za okupljanje ljudi iz kraja je obnovljeno.

Između zgrada u blizini Saborne crkve već četiri decenije postoji teren na kom se od jutra do kasno u noć igra basket. Tadašnji momci, sada već zreli ljudi, sećaju se kako je izgledao bunker kada je tu, na betonu, prvi put odskočila lopta.

Sećam se kako smo farbali teren… To smo održavali do dana današnjeg… Međutim asflat je propao, moralo je da se sredi. Sada je ovo pravi teren“, kaže Aleksandar Ranković, koji je na ovom terenu proveo svoje detinjstvo.

Njegov drug iz mladosti i komšija iz kraja, Igor Đorđević dodaje: “Svaki dan ovde bude tridesetak ljudi, nadamo se da ćemo da održimo ovo za buduće generacije“.

Bunker sada ima novi sjaj, a rekreativci iz kraja su već isprobali nove koševe

Leti smo svakodnevno tu, zimi sedimo, pričamo.. Ovde se okupljamo i mnogo nam znači što je sada uređeno. Drago nam je što nam je grad izašao u susret“, Ilija Stamenković, koji je na ovom terenu, kako kaže, svakodnevno.

Ovo, kako kažu iz grada, nije jedini teren koji će biti obnovljen.

Želimo da vratimo stara, gradska kultna mesta. Rekli smo da ćemo da radimo na sportskoj infrastrukturi, a ovo je jedno od rešenja i ciljeva. Imamo još par terena na kojima radimo: “Rovče” u Tvrđavi, “Vrtop” takođe, mala sala u Čairu… “, navodi Branislav Kačar, gradski većnik resorno zadućen za omladinu i sport.

Rekonstrukcija terena finansirana je iz donacija i projekta, te tako gradska kasa nije opterećena, navodi  Kačar.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com