Društvo

BOLJI USLOVI za đake niške škole “14. oktobar”

Nova školska godina za učenike niške škole „14. oktobar“ počela je sa boljim uslovima boravka dece i zaposlenih u ovoj obrazovno-vaspitnoj instituciji.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ ove godine proslavlja 80 godina postojanja. U godini jubileja ponovo je proradila kotlarnica škole, uređene su prostorije kotlarnice, opremljeni kabineti računarskom opremom. Sve ovo je rezultat projekta „Veliko srce“ koji je tokom prethodnih meseci realizovala Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“.

Tokom prethodnih godina, Eurobank i Fondacija obnovili su 39 igrališta u dečijim vrtićima, veliki broj prostorija i učionica škola i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rast i razvoj najmlađih.

Zahvaljujući više od 22 hiljade korisnika MasterCard kartice „Veliko srce” i istoimeni projekat  ove godine proslavlja sedmu godinu postojanja tokom kojih je uneo radost u više hiljada dečijih srca.

Foto: Fondacija Divac

„Zadovoljstvo nam je što su kroz projekat „Veliko srce“, Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac pomogli još jednoj obrazovnoj ustanovi. Pored svoje tradicije duge pola veka, ova škola je pokazala da je svima izuzetno stalo da se deci obezbede što je moguće povoljniji uslovi za njihovo odrastanje, obrazovanje i razvoj. Škola poseduje sopstvenu učeničku zadrugu, organizuje mnogobrojne kreativne radionice i razvija svoj sportski klub, te naš doprinos poboljšanju uslova posmatramo isključivo kao dodatni podsticaj već pokrenutim projektima i obrazovnim idejama uprave škole i njenih učenika“, istakla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank

Prilikom uručenja donacije, đake je pozdravila i Ana Koeshall koja je prisustvovala svečanosti i govorila ispred fondacije.

„Veliko srce“ je sjajan primer kako fondacije i kompanije mogu uspešnom saradnjom da menjaju društvo na bolje, menjajući najpre uslove za kvalitetno odrastanje i obrazovanje dece. Zadovoljstvo mi je da na jednom mestu vidim toliko nasmejane i talentovane dece i želim im mnogo uspeha u daljem školovanju“, rekla je tom prilikom Koeshall.

Foto: Fondacija Divac

Kartica koja ima veliko srce – MasterCard kartica „Veliko srce“ – je standardna kreditna kartica, ali je njena krajnja namena usmerena ka poboljšanju uslova za bezbrižnije odrastanje dece u Srbiji. Građani koji se odluče za ovu karticu nemaju nikakve dodatne troškove, ali njenom upotrebom doprinose važnom humanom cilju – rekonstrukciji škola i igrališta i  uvođenje biblioteka u predškolske i školske ustanove širom Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com