Društvo

“Džedajski Pokret” na humanitarnoj misiji. Pomoziti da deca iz hraniteljskih porodica posete Vlasinu

U saradnji sa TRAG fondacijom i socijalnom ustanovom “Centar za porodični smeštaj i usvojenje” iz Niša, Džedajski Pokret pokreće akciju prikupljanja sredstava za realizaciju projekta SILA PRATI HRABRE – Vlasina 2019. U okviru ove akcije deca iz hraniteljskih porodica dobiće priliku da provedu nedelju dana na Vlasini. Da bi projekat uspeo neophodna su sredstva.

“U Nišavskom okrugu više od 600 dece smešteno je u hraniteljskim porodicama. Verujemo da upravo oni kojima život nije bio naklonjen, ukoliko se pravilno usmere, mogu da postanu lideri i aktivisti koji će se hrabro uključiti u rešavanje problema u zajednici. One sa odličnim uspehom u školi i sa postignutim dobrim rezultatima u sportskim i vannastavnim aktivnostima u prvoj polovini avgusta povešćemo u ambijent prelepe Vlasine na 7 dana, gde ćemo zajedno sa njima raditi na razvoju njihovih potencijala”, saopštio je ovaj Pokret.

Džedaji kažu da će ovo biti jedinstvena prilika da zajedno kreiramo program koji će pomoći onima koji mogu da se nadju u problemu, da postanu oni koji će rešavati svoje probleme i probleme društva. Njihova inicijativa prepoznata je kao dobra od strane Trag fondacije i Centra za porodični smeštaj i usvojenje.

“Naša ideja je da kod ovih mladih ljudi, (uzrasta od 15 do 21 god.), pokrenemo pozitivne promene i osnažimo ih kroz programe interaktivnih radionica iz oblasti zdravog života, kreativnih industrija, ekologije, preduzetništva i sportskih aktivnosti. Cilj je da učesnici kampa prepoznaju svoje potencijale, ostvare mrežu poznanstava, dobiju šansu da postanu aktivisti Džedajskog Pokreta ili bilo kog udruženja koje bi im odgovaralo za njihov dalji razvoj i na taj način osnaženi direktno učestvuju u promovisanju istinskih vrednosti u svom okruženju”. ističu.

Sredstva će biti prikupljana kroz više različitih aktivnosti.

Školski turniri:
U školi Duško Radović biće organizovani turniri počev od 19h sledećim datumima:
12 jul – Basket 3 na 3
15 jul – Mali fudbal
19 jul – Badminton
26 jul – Između 2 vatre
Učešće se plaća 200 dinara po osobi i sav prihod ide u humanitarne svrhe – za fond kampa.

Turniri 3na3:
Na ovim terenima biće postavljene nove metalne mrežice i igraće se turniri. Datumi su:
17.jul – Trošarina – Teren na atomskom skloništu
20 jul – Durlan – Teren kod policijske uprave
24 jul – Marger – Teren u “bunkeru”
27 jul – Ratko Jović – Ograđeni teren
Učešće se plaća 200 dinara po osobi i sav prihod ide u humanitarne svrhe – za fond kampa.

U nedelju 14.jula uveče nas u pivnici Berta očekuje pub kviz od 20h. Igrajte se i pomozite kampu da se održi.

U nedelju 21. jula, u više kafića (čiju ćemo listu apdejtovati na stranici pokreta) organizovaćemo Coffee dan, što znači da će se novac od popijenih kafa odvajati za našu humanitarnu misiju. Dođite, popijte kafu i pomozite deci.

O ovom projektu možete da se informišete na stranicu Džedajskog pokreta na fejsbuku https://www.facebook.com/NiskiDzedajskiPokret kao i na sajtu www.jedimovement.com.

Novac je moguće donirati i uplatom na račun:
160-0000000460970-95 Banca Intesa
Džedajski pokret
Justina Popovića 8 18000 Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com